Sveti Nikola Biskup
Župni susreti Život župe
DUHOVNI CENTAR VETERNICA
 
USKRS, 05.04.2014.

Uskrs, 05.travnja
Na nedjelju Uskrsnuća Isusova, župnik T. Petrić je predvodio je uskrsna misna slavlja u 7h - s obredom blagoslova hrane, u 9h, 11h i u18h. Pozdravljajući vjernike, župnik je istaknuo da je svetkovina Uskrsa - svetkovina pobjede života nad smrću. Isus je pobijedio smrt, ne samo svoju, nego i našu, te je i nama otvorio vrata vječnosti. Zato smo se danas posebno radosni sabrali oko Isusove muke, smrti i pobjede u uskrsnuću, rekao je biskup. Na kraju mise župnik je, čestitajući okupljenima, istaknuo kako je Uskrs zajednički blagdan sviju jer je Isus za svakoga od njih umro i uskrsnuo. Jedni drugima želimo da nam Uskrs bude sretan i blagoslovljen, a to znači da nas Isus svojom milošću prati na našem zemaljskom životnom putu da bismo se svi zajedno s Njime mogli radovati u vječnosti.

Dobro došli  na WEB stranicu Župe svetog Nikole biskupa Koprivnica !
Župa svetog Nikole biskupa Koprivnica
mastermario66
mastermario66

 
GOSTOVANJE MJEŠOVITOG PJEVAČKOG ZBORA ,  01.04.2016.

Dana 1. travnja ove godine, župnik Tomislav Petrić i Mješoviti pjevački zbor naše župe sv. Nikole biskupa boravili su u Bazilici Srca Isusova u Zagrebu, u Palmotićevoj ulici, povodom slavljenja Prvog petka. Tom prigodom Zbor je izveo Missu Croaticu, Fortunata Pintarića, pod vodstvom dirigentice prof. Natalije Imbrišak i orguljašice Snježane Gregur. Fortunat Pintarić, skladatelj ove Mise, posljednje godine svojega života proveo je kao gvardijan franjevačkog samostana u Koprivnici gdje je i sahranjen.
Na početku sv. Mise, superior Bazilike p. Mirko Nikolić, uputio je gostima iz Koprivnice srdačne i tople riječi dobrodošlice. Misno slavlje predvodio je naš župnik Tomislav Petrić. U  koncelebraciji su bili oci isusovci,  p. Mirko Nikolić i p. Petar Galauner. Misne nakane članova Zbora pridružene su nakanama čitatelja Glasnika Srca Isusova i Marijina kao i svih koje se povodom Prvog petka ispisuju i stavljaju, u Božje Srce i na Oltar.  Sve je odisalo jednom posebnom pobožnošću, a uzdizalo je srca svih koji su bili u Bazilici.
Istog dana organiziran je i posjet Zagrebačkoj katedrali i Riznici katedrale te Muzeju blaženog Alojzija Stepinca. Ovo je ujedno bila i prigoda za dobivanje oprosta u Godini milosrđa.
Ove lijepe događaje nosit ćemo u našim srcima i preporučamo se Srcu Isusovu i sv. Nikoli, zaštitniku naše župe, da nas i dalje prate na našim životnim putovima.