Sveti Nikola Biskup
Župni susreti Život župe
DUHOVNI CENTAR VETERNICA
 
USKRS, 05.04.2014.

Uskrs, 05.travnja
Na nedjelju Uskrsnuća Isusova, župnik T. Petrić je predvodio je uskrsna misna slavlja u 7h - s obredom blagoslova hrane, u 9h, 11h i u18h. Pozdravljajući vjernike, župnik je istaknuo da je svetkovina Uskrsa - svetkovina pobjede života nad smrću. Isus je pobijedio smrt, ne samo svoju, nego i našu, te je i nama otvorio vrata vječnosti. Zato smo se danas posebno radosni sabrali oko Isusove muke, smrti i pobjede u uskrsnuću, rekao je biskup. Na kraju mise župnik je, čestitajući okupljenima, istaknuo kako je Uskrs zajednički blagdan sviju jer je Isus za svakoga od njih umro i uskrsnuo. Jedni drugima želimo da nam Uskrs bude sretan i blagoslovljen, a to znači da nas Isus svojom milošću prati na našem zemaljskom životnom putu da bismo se svi zajedno s Njime mogli radovati u vječnosti.

Dobro došli  na WEB stranicu Župe svetog Nikole biskupa Koprivnica !
Župa svetog Nikole biskupa Koprivnica
mastermario66
mastermario66

 
5. Tradicionalno hodočašće muževa župe sv. Nikole biskupa u Marija Bistricu  
Prošlog se vikenda (01.-02.10.2016.) održalo, sada već tradicionalno, 5. hodočašće muževa župe sv. Nikole biskupa u Mariju Bistricu.
Prvoga dana nas je i vrijeme poslužilo te smo uspješno, nakon cjelodnevnog hoda, stigli na mjesto noćenja u Bisag, gdje smo zahvalna srca i umorana tijela blagovali što nam je naš župnik Tomislav dovezao . Nakon večere i okrijepe došlo je i vrijeme željnoočekivanog odmora.
Sljedećeg jutra, odmoreni, krenuli smo dalje ka zadanome cilju. Iako je vrijeme bilo  kišovito,  nije nas obeshrabrilo i  nikome nije previše smetalo jer je vladalo pozitivno ozračje i zajedništvo te nas je sve skupa to nosilo bez obzira na vremenske (ne)prilike. Noge kao da su same išle iako su mišići pa i žuljevi malo zatezali, ali kad je duh jak nema problema.
Hod prema našem cilju, a to je svetište Majke Božje Bistričke za svakog od nas bio je nadahnut zahvalama i molitvama radi čega smo  i krenuli na hodočašće.
Nakon dolaska
u Mariju Bistricu i odmora, svatko od nas je vrijeme prije svete mise proveo na svoj način. Bilo je vremena za ispovijed, za molitvu krunice ili pak osobnu meditaciju. Nakon toga prisustvovali smo večernjoj svetoj misi u bistričkoj bazilici.
Zahvalni Majci Božjoj Bistričkoj sretno smo stigli svojim kućama.