Sveti Nikola Biskup
Župni susreti Život župe
DUHOVNI CENTAR VETERNICA
 
USKRS, 05.04.2014.

Uskrs, 05.travnja
Na nedjelju Uskrsnuća Isusova, župnik T. Petrić je predvodio je uskrsna misna slavlja u 7h - s obredom blagoslova hrane, u 9h, 11h i u18h. Pozdravljajući vjernike, župnik je istaknuo da je svetkovina Uskrsa - svetkovina pobjede života nad smrću. Isus je pobijedio smrt, ne samo svoju, nego i našu, te je i nama otvorio vrata vječnosti. Zato smo se danas posebno radosni sabrali oko Isusove muke, smrti i pobjede u uskrsnuću, rekao je biskup. Na kraju mise župnik je, čestitajući okupljenima, istaknuo kako je Uskrs zajednički blagdan sviju jer je Isus za svakoga od njih umro i uskrsnuo. Jedni drugima želimo da nam Uskrs bude sretan i blagoslovljen, a to znači da nas Isus svojom milošću prati na našem zemaljskom životnom putu da bismo se svi zajedno s Njime mogli radovati u vječnosti.
 
TRODNEVNICA,  3. - 5. 12.2016.
Trodnevna duhovna priprema uz blagdan svetog Nikole biskupa, 03.- 05.12.2016.
Prvog dana duhovne  obnove, u subotu u 18h, sveto misno slavlje je predvodio vlč. Branko Švogor, župnik u Drnju. Kroz propovijed  nam je približio život svetog Nikole i načine kako bi se i mi trebali svakog dana izgrađivati, a posebno u ovom svetom vremenu Došašća. Suslavio je domaći župnik Tomislav Petrić, a misno slavlje je pjesmom animirao zbor mladih Ime Ljubavi.
U nedjelju, drugog dana duhovne prirave,  večernju svetu Misu je predvodio mr.sc. Ivan Rak, župni vikar u crkvi Sv. Fabijana i Sebastijana u Varaždinu. U prigodnoj propovijedi približio nam je kršćanske vrline svetog Nikole biskupa i poučio  kako da ih i mi nasljedujemo. Misno slavavlje je animirao župni zbor crkve svetog Roka iz Draškovca.
Završnicu trodnevne priprave, u ponedjeljak u 18h, sveto misno slavlje predvodio je vlč. Ivica Gladoić, župni vikar u pastoralnom centru Blaženog Alojzija Stepinca u Koprivnici. Kroz propovijed je pozvao vjernike na pouzdanje u Božju providnost kojoj je žarko svjedočio zaštitnik naše župe, sveti Nikola biskup. Misu je pjesmom animirao naš Dječji zbor mješovitog uzrasta.

Dobro došli  na WEB stranicu Župe svetog Nikole biskupa Koprivnica !
Župa svetog Nikole biskupa Koprivnica
mastermario66
mastermario66