Sveti Nikola Biskup
Župni susreti Život župe
DUHOVNI CENTAR VETERNICA
TRODNEVLJE POVDOM BLAGDANA SV. NIKOLE, 03.-05.12.2017.
Radosno vrijeme došašća u našoj župi je uvijek upotpunjeno proslavom blagdana našeg nebeskog zaštitnika Sv. Nikole biskupa. Samom danu proslave prethodila ja trodnevna duhovna obnova. Prvu večer u nedjelju u 18 h, misu je predvodio domaći župnik Tomislav, a propovijedao trajni đakon Miljenko Flajs.
Drugoga dana duhovne priprave, u ponedjeljak u 18 h misu  je predvodio vlč. Nikola Bukovčan, župnik u Koprivničkom Ivancu, a propovijedao je časni gospodin Nikica Posavi, đakon u župi Blaženog Alojzija Stepinca u Koprivnici. Đakon nas je poticajnim i pobudnim riječima pozvao na razmišljanje o Božjoj ljubavi koju je osjetio satnik iz evanđelja kada je molio Isusa da mu ozdravi slugu. Te satnikove riječi molbe,  Crkva svakog dana izgovara u euharistiji:“  Gospodine nisam dostojan da uđeš pod krov moj, nego samo reci riječ i ozdravi će sluga moj….“ Sv. Nikola i nas poziva da si posvijestimo da svojim zaslugama nismo dostojni Božjeg praštanja, ali jesmo Božjom ljubavlju.
Kako se približavao dan proslave zaštitnika naše župe tako je i djelovanje Duha Svetoga ispunjavalo
crkvu sve većim brojem vjernika koji su trećeg dana tj. u utorak imali veliko zadovoljstvo vidjeti i čuti p. Marka Glogovića, pavlina koji se posvetio brizi za nerođene i koji je voditelj centra za nerođene Betlehem. Pater Marko nas je potaknuo u svojim promišljanjima na otvaranje Božjem milosrđu po uzoru svete Faustine Kowalske čije je i moči donio prisutnima na štovanje.  Taj dan je ujedno bio i susret molitvenih zajednica u našoj župi. Nakon bogatog duhovnog programa, slijedilo je druženje u župnoj dvorani uz kolače koje su pripremile naše vrijedne članice župne molitvene zajednice.
MISA 04.12.2017.
MISA 05.12.2017.

Dobro došli  na WEB stranicu Župe svetog Nikole biskupa Koprivnica !
Župa svetog Nikole biskupa Koprivnica
mastermario66