Sveti Nikola Biskup
Župni susreti Život župe
DUHOVNI CENTAR VETERNICA
 
USKRS, 05.04.2014.

Uskrs, 05.travnja
Na nedjelju Uskrsnuća Isusova, župnik T. Petrić je predvodio je uskrsna misna slavlja u 7h - s obredom blagoslova hrane, u 9h, 11h i u18h. Pozdravljajući vjernike, župnik je istaknuo da je svetkovina Uskrsa - svetkovina pobjede života nad smrću. Isus je pobijedio smrt, ne samo svoju, nego i našu, te je i nama otvorio vrata vječnosti. Zato smo se danas posebno radosni sabrali oko Isusove muke, smrti i pobjede u uskrsnuću, rekao je biskup. Na kraju mise župnik je, čestitajući okupljenima, istaknuo kako je Uskrs zajednički blagdan sviju jer je Isus za svakoga od njih umro i uskrsnuo. Jedni drugima želimo da nam Uskrs bude sretan i blagoslovljen, a to znači da nas Isus svojom milošću prati na našem zemaljskom životnom putu da bismo se svi zajedno s Njime mogli radovati u vječnosti.
 
BLAGDAN SVETOG NIKOLE BISKUPA ,  06.12.2016.
U utorak, 06. 12.  proslavili smo svečano  blagdan sv. Nikole biskupa, zaštitnika naše župe. Svetu misu u 11h je predvodio u zajedništvu sa  svećenicima  iz dekanata, kanonik Prvostolnog kaptola zagrebačkog, mons. Zvonimir Sekelj. U nadahnutoj propovijedi  približio je život i poslanje Svetog Nikole prisutnoj djeci i odraslim vjernicima. Prisjetio se je i svojeg djetinjstva u našem gradu i izrazio zahvalnost za sve primljene milosti. Pozvao je i sve prisutne da  živom vjerom slijede putu svetosti našeg zaštitnika, ne samo u ovo milosno vrijeme Došašća nego i u svakom trenutku svojega života. Nakon misnog blagoslova došao je i „Sveti Nikola“ koji je s darovima razveselio najmlađe članove naše zajednice.
Sveto misno slavlje u 18h, predvodio je mons. Leonard Markač, dekan i župnik u Močilama u suslavlju sa domaćim župnikom Tomislavom Petrićem i trajnim đakonom Miljenkom Flajsom. Misno slavlje je bilo posebno svečano zbog proslave petogodišnjice ređenja trajnog đakona Miljenka Flajsa u našoj crkvi. Misu je pjesmom animirala klapa Kadenca. Nakon misnog blagoslova došao je i „Sveti Nikola“ koji je s darovima razveselio najmlađe članove naše zajednice.

Dobro došli  na WEB stranicu Župe svetog Nikole biskupa Koprivnica !
Župa svetog Nikole biskupa Koprivnica
mastermario66
mastermario66