Sveti Nikola Biskup
Župni susreti Život župe
DUHOVNI CENTAR VETERNICA
ŽUPNO GODIŠNJE KLANJANJE,  22.07.2018.
U ranojutarnjim satima s velikom radošću krenuli smo na osmo „hodočašće muževa“, prema svetištu Majke Božje Bistričke, puni  optimizma i dobre vjere u naš poduhvat.
Pripremajući se za put, zapitao sam se što ću sve vidjeti, doživjeti i kakva ću lica susresti, zanimalo me kakav će mi put Bog pripremiti. Motiviran ovim ciljem polako smo odmicali od našega lijepog kraja prema Prigorju, prema Kalniku pa prema Hrvatskom Zagorju…
Kod svakog raspela stali smo i pomolili se, pročitali ulomak po želji čitača, svatko je odabrao ono za što ga je nadahnula  molitva. Hodajući kroz šume, livade i polja kao već dobro znana ekipa izmjenjivali smo  iskustva iz svakodnevnog života. Uz dobru šalu i optimizam nismo razmišljali o kilometrima koji su iza nas već smo radosni svakim korakom bili sve bliže našem Marijanskom svetištu. Iako tijelo reagira na napor ovog puta s kojim smo već od prije upoznati, isto tako svjesni smo koliko i jača naš duh i vjeru.
Nezaboravno je iskustvo doživjeti hodočašće, doći pješice u Mariju Bistricu i biti na svetoj Misi znajući kako smo došli, koliko smo se žrtvovali napornim hodom, ali opet potaknuti vjerom, mislima, molitvom i zahvalom na danome životu i svemu lijepom i manje lijepom u njemu.
S nestrpljenjem čekamo sljedeću godinu, sljedeće hodočašće, da bi hrabro i odvažno ponovno krenli u znak zahvale i poštovanja prema vjeri i Bogu na ovaj radostan put.


Dobro došli  na WEB stranicu Župe svetog Nikole biskupa Koprivnica !
Župa svetog Nikole biskupa Koprivnica
mastermario66