Sveti Nikola Biskup
Župni susreti Život župe
DUHOVNI CENTAR VETERNICA
 
USKRS, 05.04.2014.

Uskrs, 05.travnja
Na nedjelju Uskrsnuća Isusova, župnik T. Petrić je predvodio je uskrsna misna slavlja u 7h - s obredom blagoslova hrane, u 9h, 11h i u18h. Pozdravljajući vjernike, župnik je istaknuo da je svetkovina Uskrsa - svetkovina pobjede života nad smrću. Isus je pobijedio smrt, ne samo svoju, nego i našu, te je i nama otvorio vrata vječnosti. Zato smo se danas posebno radosni sabrali oko Isusove muke, smrti i pobjede u uskrsnuću, rekao je biskup. Na kraju mise župnik je, čestitajući okupljenima, istaknuo kako je Uskrs zajednički blagdan sviju jer je Isus za svakoga od njih umro i uskrsnuo. Jedni drugima želimo da nam Uskrs bude sretan i blagoslovljen, a to znači da nas Isus svojom milošću prati na našem zemaljskom životnom putu da bismo se svi zajedno s Njime mogli radovati u vječnosti.

Dobro došli  na WEB stranicu Župe svetog Nikole biskupa Koprivnica !
Župa svetog Nikole biskupa Koprivnica
mastermario66
mastermario66

 
BLAGDAN GOSPE LURDSKE,  11.02.2016.

Majka Božja Lurdska ili kako je naš narod od milja zove - Gospa Lurdska, suzaštitnica je naše župe  i njezina svetkovina svečano je proslavljena u utorak, 11. veljače u našoj župi. Misu u 9 sati predslavio je don Ivica Matulić, župnik u župi sv. Ante Opata u Pražnici na Braču, uz koncelebraciju župnika Tomislava Petrića. Kako se Gospa Lurdska slavi kao zaštitnica bolesnih, poslije svete mise podijeljen je sakrament bolesničkog pomazanja svima koji su osjetili potrebu za tim sakramentom.
Večernju svetu misu predvodio je predstojnik Katehetskog ureda i voditelj Duhovnog centra Veternica, vlč. Damjan Koren, a sustavili su svećenici Koprivničkog dekanata. Vlč. D.Koren u prigodnoj nas je propovijedi podsjetio na Gospin poziv na molitvu, pokoru i obraćenje. A između ostalog je istaknuo da je
Lurd  mjesto gdje se Nebo sreće sa Zemljom, a Gospa  Lurdska nam govori kroz tri svoje poruke o svemu što nam treba za Vječni Život. To su vjera - najavila je to kroz svoje riječi:“ Ja sam Bezgriješno Začeće“ - gdje je potrebna vjera da bi čovjek to mogao shvatiti;  obraćenje - obraćenje k Bogu u svakodnevnom razgovoru,  u svakoj prilici i trenutku. Obraćenje živom Bogu koja nas sluša i koji nas upućuje i poziva na molitvu - posebno molitvu za grješnike. Pokoru koju je dobro usmjeriti prema nekom cilju - konkretnom cilju - osobito u ovo korizmeno vrijeme - da bi smo se tako opet približili Bogu i čuli što On želi od nas - da bi se mi mogli u potpunosti ostvarili. Zdravlje, tj bolest isto tako možemo uzeti kao pokoru i ako nam se teško nositi s tim, potrebno ju je prikazati i usmjeriti nekom cilju, za nešto ili nekoga. Tada ćemo taj Križ lakše nositi. Korizma nije samo vrijeme odricanja, osobito ne odricanja koje je danas preplavilo svijet (svi se kao nečeg odriču u Korizmi, pa ću i ja, a svrha?).  Korizma može biti i naša bolest i naše molitve u skrovitosti, i svaki način na koji ćemo se moći više približiti Bogu.