Sveti Nikola Biskup
Župni susreti Život župe
DUHOVNI CENTAR VETERNICA
 
USKRS, 05.04.2014.

Uskrs, 05.travnja
Na nedjelju Uskrsnuća Isusova, župnik T. Petrić je predvodio je uskrsna misna slavlja u 7h - s obredom blagoslova hrane, u 9h, 11h i u18h. Pozdravljajući vjernike, župnik je istaknuo da je svetkovina Uskrsa - svetkovina pobjede života nad smrću. Isus je pobijedio smrt, ne samo svoju, nego i našu, te je i nama otvorio vrata vječnosti. Zato smo se danas posebno radosni sabrali oko Isusove muke, smrti i pobjede u uskrsnuću, rekao je biskup. Na kraju mise župnik je, čestitajući okupljenima, istaknuo kako je Uskrs zajednički blagdan sviju jer je Isus za svakoga od njih umro i uskrsnuo. Jedni drugima želimo da nam Uskrs bude sretan i blagoslovljen, a to znači da nas Isus svojom milošću prati na našem zemaljskom životnom putu da bismo se svi zajedno s Njime mogli radovati u vječnosti.
 
SUSRET ŽUPNIH SURADNIKA NA PODRUČJU MEDIJA 
Susret je održan 12. studenog 2016. u Varaždinu u dvorani pastoralnog centra. Na susretu su bili prisutni: mons. Josip Mrzljak,  tajnik vlč. Nikola Tomašević, 20 župnih suradnika iz 12 župa Varaždinske biskupije, djelatnici i suradnici Varaždinske biskupije na području medija.

Ideja susreta potekla je iz Ureda za pastoral u medijima Varaždinske biskupije, a podržana je od strane varaždinskog biskupa, mons. Josipa Mrzljaka koji je i nazočio cijelom susretu.
Na početku se i obratio sudionicima, zahvalivši im na njihovom angažmanu te ih potaknuo na daljnju suradnju sa župnicima, ali i biskupijskim medijskim djelatnicima na važnom području medijskog djelovanja.

Temeljni cilj susreta sa župnim suradnicima na području medija (župni suradnici koji dokumentiraju događanja župe, pišu vijesti, fotografiraju, uređuju web stranicu ili župni listić, surađuju s lokalnim medijima) bio je okupiti suradnike kako bismo ih upoznali te podržali u njihovom radu i angažmanu na području medija u župnoj zajednici.
Međusobna poznanstva, razmjena iskustava, podrška i pomoć od strane djelatnika i suradnika Ureda mogu obogatiti župna nastojanja na području medija, ali i biskupijsko medijsko djelovanje. Svi zajedno imamo isti cilj na području medija (malih i velikih, lokalnih i nacionalnih, župnih i biskupijskih): informirati, formirati, evangelizirati.

Dobro došli  na WEB stranicu Župe svetog Nikole biskupa Koprivnica !
Župa svetog Nikole biskupa Koprivnica
mastermario66
mastermario66