Sveti Nikola Biskup
Župni susreti Život župe
Poznati ansambl narodnih pjesama i plesova Hrvatske LADO po prvi puta gostovao je u Koprivnici u četvrtak 14. ožujka u župi sv. Nikole biskupa. Pod dirigentskom palicom Dražena Kurilovčana, ansambl je izveo dvadesetak korizmenih napjeva kajkavskih krajeva te prisutnima obogatio srce i dušu u ovo korizmeno vrijeme.
     Želeći dobrodošlicu svima, koji su se, unatoč lošem vremenu, odvažili doći na koncert, vlč. Tomislav Petrić podsjetio je da je „korizma jedno milosno vrijeme kada mi kršćani na poseban način želimo još više sebe učvrstiti u vjeri razmišljajući o toj neizmjernoj ljubavi Božjoj koja se očitovala u snazi križa Kristova.“. Poželio je, stoga, da ovaj koncert, pod nazivom Raspelo, svima prisutnima bude poticaj da, u ovom korizmenom vremenu, svoja srca i duše još više otvore spram Boga i čovjeka.
     Vlč. Petrić na kraju je zahvalio predstavnicima Grada i Koprivničko-križevačke županije koji su, svojim sponzorstvom, omogućili zainteresiranima da besplatno prisustvuju koncertu ovog profesionalnog folklornog ansambla. Župnik je zahvalio i župljanima koordinatorima koncerta kao i svima koji su sudjelovali u organizaciji.
LADO PRVI PUTA U KOPRIVNICI

Dobro došli  na WEB stranicu Župe svetog Nikole biskupa Koprivnica !
Župa svetog Nikole biskupa Koprivnica
mastermario66
mastermario66