Sveti Nikola Biskup
Župni susreti Život župe
DUHOVNI CENTAR VETERNICA
KORIZMENI KONCERT, 14.03.2018.
 
U nedjelju 18. ožujka u 19.15 sati u crkvi svetog Nikole biskupa u Koprivnici zbor „Ime ljubavi“ održat će prvi samostalni korizmeni koncert pod nazivom „O, ljubavi raspeta“.
Iznoseći opjevane korizmene tekstualne predloške uklopljene u različite glazbene stilove, zbor sa zadovoljstvom predstavlja vlastitoj župi i gradu bogatu glazbenu korizmenu baštinu.
Ideja je koncerta s jedne strane snažno istaknuti korizmenu poruku - „Obrati se i vjeruj evanđelju!“ -  tužne razveseliti, a slijepe osvijestiti podsjećanjem na aktualne motive Isusove gorke muke i beskonačne ljubavi, Marijine tuge te ljudskog vapaja za Božjom milošću i Majčinom bliskošću.
Literarni sadržaj koncerta uronjen je u glazbu koja je svojevrsni hod od klasičnog preko tradicionalnog do modernog. U prvome dijelu koncerta na repertoaru naći će se „Dobri Kriste“ (V. Žganec), „Tužnoj majci“ (V. Žganec), „Attende Domine“ (gregorijanski napjev), „O, izranjeno lice“ (J. S. Bach) te „Narode moj ljubljeni“ (Cithara octochorda).
Nakon dva orguljaška broja uslijedit će drugi dio koncerta u kojem će se izvesti tradicionalni hrvatski napjevi - Podravine, Slavonije i Dalmacije - „Počinje se muka strašna“, „Stala majka“ i „Gospin plač“. Na kraju drugog dijela koncerta izvest će se pjesma „Izliči me“ (arr. R. Kraljević) nakon čega će se članica zbora Sarah Tomić uz pratnju Roka Žaje predstaviti autorskom pjesmom „Križ tvoj, Bože“.
U posljednjem dijelu koncerta zbor će otpjevati pjesme koje su ujedno i simbol zajedničkog dugogodišnjeg rada i predstavljaju svojevrsnu tradiciju korizmenog pjevanja, a to su pjesme „Ako tebe nema“ (Služavke malog Isusa) i „Ljubav nije ljubljena“ (fra I. Matić).

Ulaz na koncert je besplatan.


Dobro došli  na WEB stranicu Župe svetog Nikole biskupa Koprivnica !
Župa svetog Nikole biskupa Koprivnica
mastermario66