Sveti Nikola Biskup
Župni susreti Život župe
DUHOVNI CENTAR VETERNICA
 
USKRS, 05.04.2014.

Uskrs, 05.travnja
Na nedjelju Uskrsnuća Isusova, župnik T. Petrić je predvodio je uskrsna misna slavlja u 7h - s obredom blagoslova hrane, u 9h, 11h i u18h. Pozdravljajući vjernike, župnik je istaknuo da je svetkovina Uskrsa - svetkovina pobjede života nad smrću. Isus je pobijedio smrt, ne samo svoju, nego i našu, te je i nama otvorio vrata vječnosti. Zato smo se danas posebno radosni sabrali oko Isusove muke, smrti i pobjede u uskrsnuću, rekao je biskup. Na kraju mise župnik je, čestitajući okupljenima, istaknuo kako je Uskrs zajednički blagdan sviju jer je Isus za svakoga od njih umro i uskrsnuo. Jedni drugima želimo da nam Uskrs bude sretan i blagoslovljen, a to znači da nas Isus svojom milošću prati na našem zemaljskom životnom putu da bismo se svi zajedno s Njime mogli radovati u vječnosti.

Dobro došli  na WEB stranicu Župe svetog Nikole biskupa Koprivnica !
Župa svetog Nikole biskupa Koprivnica
mastermario66
mastermario66

 
20. ROĐENDAN ZBORA "IME LJUBAVI" ,  15.10.2016.
U crkvi sv. Nikole u Koprivnici svoj dvadeseti rođendan euharistijskim slavljem i svečanim koncertom proslavio je zbor Ime ljubavi istoimene župe. Zbor je to nastao kao zbor mladih 1996. godine u župi sv. Nikole biskupa u Koprivnici. Već dugi niz godina zbor uveličava nedjeljne mise. Danas broji petnaest članova i vodi ga Roko Žaja. Na klaviru zbor prate Roko Žaja i Mateja Vujičić, dok je na gitari Ivan Petrović. Zbor je do sudjelovao na mnogim festivalima duhovne glazbe, a gostovali su i u brojnim župama Varaždinske biskupije i Zagrebačke nadbiskupije, te u Splitskoj nadbiskupiji.
Sam rođendanski koncert je bio podijeljen u tri dijela. U prvom je dijelu zbor izveo četiri skladbe među kojima se istaknuo Oče naš i uglazbljena pjesma Opomena Antuna Branka Šimića. Drugi dio je bio rezerviran za nastupe istaknutih bivših voditeljica zbora, Helene Hraščanec i Romane Pavliše, dok je Matea Vujičić, koja je i autor glazbe Opomene A.B.Šimića, izvela impresivnu orguljašku improvizaciju. U trećem se dijelu istaknula autorska skladba “Dijete, volim te” voditelja zbora Roka Žaje, ali i gospel Ke Na le Modisa.
Euharistijsko slavlje predvodio je vlč. Juraj Župančić, nekadašnji župnik u ovoj župi, u koncelebraciji s vlč. Krunom Detićem, osnivačem ovog zbora i nekadašnjim kapelanom, vlč. Nikolom Tomaševićem, nekadašnjim gitaristom i članom ovog zbora, a sada tajnikom varaždinskog biskupa mons. Josipa Mrzljaka, te uz domaćeg župnika vlč. Tomislava Petrića.
Kroz koncert se prigodnom prezentacijom moglo pratiti i slikom djelovanje ovog zbora kroz proteklih dvadeset godina.