Sveti Nikola Biskup
Župni susreti Život župe
DUHOVNI CENTAR VETERNICA
 
USKRS, 05.04.2014.

Uskrs, 05.travnja
Na nedjelju Uskrsnuća Isusova, župnik T. Petrić je predvodio je uskrsna misna slavlja u 7h - s obredom blagoslova hrane, u 9h, 11h i u18h. Pozdravljajući vjernike, župnik je istaknuo da je svetkovina Uskrsa - svetkovina pobjede života nad smrću. Isus je pobijedio smrt, ne samo svoju, nego i našu, te je i nama otvorio vrata vječnosti. Zato smo se danas posebno radosni sabrali oko Isusove muke, smrti i pobjede u uskrsnuću, rekao je biskup. Na kraju mise župnik je, čestitajući okupljenima, istaknuo kako je Uskrs zajednički blagdan sviju jer je Isus za svakoga od njih umro i uskrsnuo. Jedni drugima želimo da nam Uskrs bude sretan i blagoslovljen, a to znači da nas Isus svojom milošću prati na našem zemaljskom životnom putu da bismo se svi zajedno s Njime mogli radovati u vječnosti.

Dobro došli  na WEB stranicu Župe svetog Nikole biskupa Koprivnica !
Župa svetog Nikole biskupa Koprivnica
mastermario66
mastermario66

 
POSJET KANDIDATICA I POSTULANTICA ,  16.10.2016.  
U nedjelju, 16. listopada 2016., s. Tea Barnjak, s. Cecilija Horvat te kandidatice i postulantice naše Družbe posjetile su dvije koprivničke župe. Na poziv župnika fra Marijana Opitza i vlč. Tomislava Petrića sudjelovale su sa župljanima na misnim slavljima. Po dolasku u Koprivnicu dočekale su ih i ugostile naše sestre koje žive i djeluju u samostanu Presvetog Srca Isusova.
U župi Sv. Antuna Padovanskog sudjelovale su na euharistijskom slavlju u 9.30, a u župi sv. Nikole biskupa u 11 sati. U obe su župe izvele igrokaz „Isus i danas zove“ kako bi mladima, ali i starijima približile poziv za redovnički život. Misno pjevanje animirale su pod vodstvom s. Cecilije. Nakon popričesne molitve s. Tea je ukratko predstavila našu Družbu, djelovanje sestara, i potaknula na štovanje bl. Drinskih mučenica. Župnici obaju župa srdačno su ih primili.
Poslije misnog slavlja uslijedilo je druženje i ručak u kući naših sestara. Nakon toga posjetile su obitelj Sabolić, obitelj postulantice Petre koja je rodom iz Koprivnice, u čijoj je kući u ugodnoj atmosferi nastavljeno druženje sve do polaska za Zagreb
.

Ivana Mandić, postulantica