Sveti Nikola Biskup
Župni susreti Život župe
DUHOVNI CENTAR VETERNICA
 
VAZMENO TRODNEVLJE , 17.04.2014.

Vrijeme uskršnjih  blagdana je iza nas. No, ono što ostaje su poziv, poruka i nada Uskrsa-trajni dar i blagoslov kršćanima da taj dar nose u srcima i prenose, svjedoče drugima.
U slavljenje Uskrsa vodilo nas je i pripremalo Vazmeno trodnevlje:

VELIKI ČETVRTAK... bio je početak Vazmenog trodnevlja: muke, smrti i uskrsnuća Krista. Kao poziv i primjer kršćanima na uzajamnu ljubav i služenje, vršio se obred pranja nogu.
VELIKI PETAK...za svijet dan nakon kojeg više ništa nije bilo isto. Umiranjem Isusa, umire stari svijet, a rađa se novi, svijet otkupljenja i spasenja. Taj dan su naši župljani u crkvi sudjelovali u pobožnostima slušanja Muke Isusove, molitvama, ljubljenju Kristova križa.
VELIKA SUBOTA...dan šutnje, ozbiljnosti i sabranosti u kojem se vjernike uvelo u noć Vazmenog bdijenja. Misterij smrti i uskrsnuća ali i bezgranične Kristove ljubavi prema čovjeku, prožeo se taj dan i tu noć među sabranim vjernicima u prepunoj crkvi i to kroz službu svijetla s blagoslovom ognja, službu riječi, blagoslov vode, obnovu krsnih obećanja te na kraju svečanom euharistijskom službom kao vrhunac slavlja.

Kroz Vazmeno trodnevlje svatko od nas bio je pozvan da tiho, sabrano i ponizno u dubini svoga srca kaže Isusu: "Oprosti mi...!". Svatko od nas pozvan je i danas i u danima koji dolaze da čini dobro koliko je moguće, a nemoguće da prepusti Bogu....I da se raduje Njemu koji je svojim svijetlom pobijedio i poništio mrak. Ohrabreni Njegovim riječima "Ne bojte se, ja sam s vama!" nastavimo ići ususret Isusu.

VELIKI ČETVRTAK, 17.04.2014.
VELIKI PETAK, 18.04.2014.
VELIKA SUBOTA, 19.04.2014.
USKRS, 20.04.2014.

Dobro došli  na WEB stranicu Župe svetog Nikole biskupa Koprivnica !
Župa svetog Nikole biskupa Koprivnica
mastermario66
mastermario66
WYSIWYG Web Builder