Sveti Nikola Biskup
Župni susreti Život župe
DUHOVNI CENTAR VETERNICA
 
OBILJEŽENI DANI KRUHA, 18.10.2013.


18.10.2013. u Dječjem vrtiću „Svetog Josipa“ -  podružnica Koprivnica imali smo svetu Misu i blagoslov kruha.
Prethodno smo se nekoliko dana, kroz različite aktivnosti, upoznali s Božjim darovima čovjeku koje je Bog stvarao kroz šest dana i koje čovjek treba svakodnevno primati sa zahvalnošću i odgovornošću. Dane kruha obilježavali smo svakodnevnom pjesmom, molitvom, radom u stvaralačkim aktivnostima te konkretnim upoznavanje djece s procesom dobivanja kruha od zrna do gotovog kruha kojeg nam svakodnevno dovoze iz pekare.
Prije misnog slavlja, djeca iz mlađe skupine, izvela su prigodni mali program, a djeca iz starije skupine su pjevala misne pjesme koje je na električnim orguljicama pratila jedna mama Valentina.
Ovim riječima obratio se prisutnim roditeljima, bakama, djedovima i prijateljima našega vrtića vlč. Tomislav Petrić, župnik župe sv. Nikola, na sv. Misi zahvalnici za kruh naš svagdanji.
„Bog nam po ovoj djeci, njihovoj pjesmi i molitvama zahvale , želi dati do znanja da od Njega sve primamo i da po Njegovoj dobroti živimo i jesmo. I ovi darovi, koje ste donijeli sa svojom djecom, unučadi i prijateljima , koji su ovdje na ovome stolu, koje ćemo  blagovati zajedno jesu znak zahvalnosti za kruh naš svagdanji. Kruh je otajstvo koje u svakodnevnici  blagujemo, kojim hranimo svoje tijelo, a isto tako se okupljamo oko jednog drugog stola kojeg zovemo euharistijski stol, oko kojeg smo se i mi danas zajedno okupili da bi slavili Gospodina. Zapravo, i jedan i drugi su obiteljski stol jer smo se i ovdje zajedno okupili kao jedna velika obitelj. I u jednom i u drugom blagovanju slavimo Boga i zahvaljujemo mu samo što u obitelji jedemo kruh za stolom koji hrani naše tijelo a ovdje Kruhom hranimo svoju dušu za Vječnost.“

Dobro došli  na WEB stranicu Župe svetog Nikole biskupa Koprivnica !
Župa svetog Nikole biskupa Koprivnica
mastermario66
mastermario66
WYSIWYG Web Builder