Sveti Nikola Biskup
Župni susreti Život župe
DUHOVNI CENTAR VETERNICA
 
USKRS, 05.04.2014.

Uskrs, 05.travnja
Na nedjelju Uskrsnuća Isusova, župnik T. Petrić je predvodio je uskrsna misna slavlja u 7h - s obredom blagoslova hrane, u 9h, 11h i u18h. Pozdravljajući vjernike, župnik je istaknuo da je svetkovina Uskrsa - svetkovina pobjede života nad smrću. Isus je pobijedio smrt, ne samo svoju, nego i našu, te je i nama otvorio vrata vječnosti. Zato smo se danas posebno radosni sabrali oko Isusove muke, smrti i pobjede u uskrsnuću, rekao je biskup. Na kraju mise župnik je, čestitajući okupljenima, istaknuo kako je Uskrs zajednički blagdan sviju jer je Isus za svakoga od njih umro i uskrsnuo. Jedni drugima želimo da nam Uskrs bude sretan i blagoslovljen, a to znači da nas Isus svojom milošću prati na našem zemaljskom životnom putu da bismo se svi zajedno s Njime mogli radovati u vječnosti.
 
DOLAZAK BETLEHEMSKOG SVIJETLA MIRA ,  18.12.2016.
U Betlehemsko svjetlo mira svečano je doneseno u našu crkvu, kao i svih prethodnih godina, četvrtu nedjelje došašća na  misno slavlje u 9 h, kako bi se podijelilo s vjernicima. Svjetlo su na početku slavlja unijeli članovi izviđača - skauti iz Koprivnice.
Betlehemsko svjetlo mira doneseno je iz varaždinske katedrale u koju je stiglo iz bazilike rođenja Isusova u kojoj je zasjalo istinsko svjetlo. Ovaj malen treperavi plamen poruka je mira, ljubavi i zajedništva. Najvrijednije svjetlo je uvijek očima nevidljivo i potrebno je otvoriti srce,  jer svako je srce betlehemska noć u kojoj se želi roditi svjetlo naše nade. Budimo i mi djeca svjetla i  darujmo ljubav i mir jedni drugima.

Dobro došli  na WEB stranicu Župe svetog Nikole biskupa Koprivnica !
Župa svetog Nikole biskupa Koprivnica
mastermario66
mastermario66