Sveti Nikola Biskup
Župni susreti Život župe
DUHOVNI CENTAR VETERNICA
 
PRIKUPLJANJE  NOVČANIH SREDSTAVA, 20.05.2014.

CARITAS ŽUPE SV. NIKOLE BISKUPA, PRIKUPLJAT ĆE NOVČANA SREDSTVA NA SVIM MISAMA OVE NEDJELJE (25.05.2014) ZA POSTRADALE U POPLAVAMA U SLAVONIJI!

Varaždinski biskup mons. Josip Mrzljak uputio je u ponedjeljak 19. svibnja okružnicu svim župama i samostanima na području Varaždinske biskupije u kojoj poziva da se pomogne stradalnicima od poplava.
Biskup napominje da smo ovih dana svjedoci katastrofalnih poplava na području Požeške biskupije i Đakovačko-osječke nadbiskupije u Hrvatskoj, te na područjima u susjednoj Bosni i Hercegovini te Srbiji. Mnogi stanovnici navedenih područja ostali su bez krova nad glavom. Preko noći uništeni su im domovi, a oranice i poljoprivredna dobra su pod vodom. Biskup naglašava da i Varaždinska biskupija želi u ovim teškim trenucima pomoći ljudima i poručiti im da nisu sami. Stoga mons. Mrzljak poziva sve svećenike da potaknu sve vjernike Varaždinske biskupije, ali i ljude dobrog srca, da se prema svojim mogućnostima uključe u prikupljanje novčane pomoći za svoje stradale sugrađane u poplavljenim područjima diljem Slavonije. Biskup Mrzljak odredio je da 6. vazmena nedjelja 25. svibnja bude dan prikupljanja pomoći kod svetih misa, a pomoć se može prikupljati i na druge načine. Prikupljena sredstva potrebno je dostaviti što prije na blagajnu Biskupskog ordinarijata da se može žurno pomoći onima koji će se vraćati u svoje oštećene kuće i domaćinstva. U prikupljanje pomoći već su se žurno uključili mnogi župni Caritasi te Biskupijski Caritas.
Inače, Hrvatski je Caritas 17. svibnja - odlukom svoga predsjednika biskupa Josipa Mrzljaka - pokrenuo akciju prikupljanja pomoći poplavljenima, uslijed velikih materijalnih stradanja i brojnih ugroženih obitelji i domaćinstava uzrokovanih poplavama u kontinentalnoj Hrvatskoj izlijevanjem Save. U akciju je moguće uključiti se uplatom na žiro-račun Hrvatskog Caritasa IBAN HR05 2340 0091 1000 8034 0, poziv na broj 175, pozivom na donacijski telefon 060 9010 (6,25 kn po pozivu, PDV uključen), te on-line uplatama preko mrežne stranice Hrvatskog Caritasa. Hrvatski Caritas poziva sve građane kao i hrvatske poslovne subjekte - osobito vjerne podupiratelje akcija i programa namijenih žurnoj pomoći - da svojim novčanim prilozima, a tvrtke i donacijama proizvoda, priskoče u pomoć svojim postradalim sugrađanima svjedočeći socijalnu osjetljivost i djelatnu ljubav.

Dobro došli  na WEB stranicu Župe svetog Nikole biskupa Koprivnica !
Župa svetog Nikole biskupa Koprivnica
mastermario66
mastermario66
WYSIWYG Web Builder