Sveti Nikola Biskup
Župni susreti Život župe
DUHOVNI CENTAR VETERNICA
 
ZAZIV DUHA SVETOGA, 21.09.2014.


Zaziv Duha Svetoga za početak Školske godine 2014./2015.

U ponedjeljak 8. rujna započela je nova školska godina za sve učenike osnovnih i srednjih škola. Tim povodom danas, 21. rujna u 11:00 i 18:00 sati služena je sveta misa pod kojom smo zazvali Duha Svetoga da bude na pomoći u novoj školskoj i vjeronaučnoj godini svim učenicim i studentima, nastavnicima, profesorima, vjeroučiteljima i roditeljima, kako bi im dao snagu da se lakše nose s poteškoćama koje će doći pred njih.
Svečanu svetu misu predvodio je naš župnik Tomislav Petrić koji je  izrekao nekoliko poticajnih riječi učenicima i studentima, te zahvalu učiteljima i vjeroučiteljima na izabranju ovako odgovornog i vrijednog poziva.
Đakon Miljenko Flajs je u nadahnutoj homiliji upućenoj ponajprije školarcima, zatim nastavnicima i roditeljima istaknuo važnost našeg osobnog zalaganja i nastojanja vršenja svojih školskih i radnih obaveza kako na kraju nebi izostao potrebni rezultat. Nastojao je u svojoj propovijedi, na simboličan način, približiti učenicima važnost vjere. Objasnio im je da ih udaljenost od vatre neće zagrijati, već da se moraju približiti vatri kako bi se mogli dobro ogrijati, a isto tako je i sa vjerom.
Neka molitva, pjesme i blagoslov ovoga dana ohrabre i pomognu sve roditelje, nastavnike, vjeroučitelje, učenike, studente, a napose one najmlađe koji ove godine uz Božju pomoć i pomoć svih nas po prvi put započinju svoj novi korak. Bože, njihove korake ispuni i osnaži darovima Duha Svetoga.


Dobro došli  na WEB stranicu Župe svetog Nikole biskupa Koprivnica !
Župa svetog Nikole biskupa Koprivnica
mastermario66
mastermario66
WYSIWYG Web Builder