Sveti Nikola Biskup
Župni susreti Život župe
DUHOVNI CENTAR VETERNICA
 
USKRS, 05.04.2014.

Uskrs, 05.travnja
Na nedjelju Uskrsnuća Isusova, župnik T. Petrić je predvodio je uskrsna misna slavlja u 7h - s obredom blagoslova hrane, u 9h, 11h i u18h. Pozdravljajući vjernike, župnik je istaknuo da je svetkovina Uskrsa - svetkovina pobjede života nad smrću. Isus je pobijedio smrt, ne samo svoju, nego i našu, te je i nama otvorio vrata vječnosti. Zato smo se danas posebno radosni sabrali oko Isusove muke, smrti i pobjede u uskrsnuću, rekao je biskup. Na kraju mise župnik je, čestitajući okupljenima, istaknuo kako je Uskrs zajednički blagdan sviju jer je Isus za svakoga od njih umro i uskrsnuo. Jedni drugima želimo da nam Uskrs bude sretan i blagoslovljen, a to znači da nas Isus svojom milošću prati na našem zemaljskom životnom putu da bismo se svi zajedno s Njime mogli radovati u vječnosti.

Dobro došli  na WEB stranicu Župe svetog Nikole biskupa Koprivnica !
Župa svetog Nikole biskupa Koprivnica
mastermario66
mastermario66

WYSIWYG Web Builder
 
ŽUPNO GODIŠNJE KLANJANJE,  22.07.2015

Kako bi potakao pobožnost prema Presvetom otajstvu, zagrebački biskup Mirko Esterhazy početkom 18. stoljeća izdao je naredbu da se u svim župnim crkvama ima slaviti svečana sveta misa i održati procesija sa Presvetim. Da bi neprestano trajala pobožnost i molitva svetotajstvenom Spasitelju, zagrebački biskup Josip Galjuf 1773. godine izdao je naredbu, po kojoj se tijekom cijele godine u svim samostanskim i župnim crkvama, tada velike zagrebačke biskupije, imalo obavljati svagdašnje klečanje, po unaprijed načinjenom rasporedu.
Naša Župa ima dan godišnjeg klanjanja pred Presvetim  22. srpnja, na blagdan Marije Magdalene. Tako smo i ove godine imali naše redovito godišnje klanjanje pred Presvetim koje je bilo izloženo nakon jutarnje svete Mise u 9 h,  koju je predvodio vlč. Ivan Rak. Kroz čitav dan je bila prilika za vjernike da pohode crkvu i pomole se pred Presvetim. To je bila prilika da, kao i na našim redovitim tjednim klanjanjima, Gospodinu, koji nam je svojom prisutnošću u tajni euharistije iskazao najveću ljubav, uzvratimo ljubavlju. U 17 45 h smo imali organizirani završetak klanjanja i blagoslov s Presvetim. Nakon završenog klanjanja, slijedila je pobožnost svete krunice i sveta misa u 19 h koju je predvodio, u koncelebraciji sa svećenicima iz dekanata, naš dekan mons. Leodnard Markač, župnik u Močilama.