Sveti Nikola Biskup
Župni susreti Život župe
DUHOVNI CENTAR VETERNICA
 
USKRS, 05.04.2014.

Uskrs, 05.travnja
Na nedjelju Uskrsnuća Isusova, župnik T. Petrić je predvodio je uskrsna misna slavlja u 7h - s obredom blagoslova hrane, u 9h, 11h i u18h. Pozdravljajući vjernike, župnik je istaknuo da je svetkovina Uskrsa - svetkovina pobjede života nad smrću. Isus je pobijedio smrt, ne samo svoju, nego i našu, te je i nama otvorio vrata vječnosti. Zato smo se danas posebno radosni sabrali oko Isusove muke, smrti i pobjede u uskrsnuću, rekao je biskup. Na kraju mise župnik je, čestitajući okupljenima, istaknuo kako je Uskrs zajednički blagdan sviju jer je Isus za svakoga od njih umro i uskrsnuo. Jedni drugima želimo da nam Uskrs bude sretan i blagoslovljen, a to znači da nas Isus svojom milošću prati na našem zemaljskom životnom putu da bismo se svi zajedno s Njime mogli radovati u vječnosti.

Dobro došli  na WEB stranicu Župe svetog Nikole biskupa Koprivnica !
Župa svetog Nikole biskupa Koprivnica
mastermario66
mastermario66

 
USKRS,  27.03.2016.

Uskrs je jako teško za opisati i shvatiti, to je veliko otajstvo koje ljudskom logikom ne može biti objašnjeno. Naša vjera u Isusovo uskrsnuće ne temelji se ni na kakvim znanstvenim dokazima i postulatima. Kako objasniti toliku ljubav i milosrđe, patnju koju je proživio koju ni jedna osoba na svijetu nikada nije niti neće proživjeti te na kraju slavodobitno otići na Nebo svome Ocu i pobijediti zlo? Isus je pobijedio svu patnju ovoga svijeta, sve naše grijehe, brige i probleme je preuzeo na sebe. Sve najgore što mu se moglo dogoditi mu se i dogodilo. Koji je bio Njegov odgovor? „Oprosti im Gospodine jer ne znaju što čine.“ Čista ljubav i milosrđe.
I mi smo pozvani činiti isto tamo gdje smo pozvani: na radnim mjestima, na fakultetima, u svojim obiteljima. Ne smijemo biti katolici samo na papiru. Svoju vjeru moramo početi živjeti. Da, bit će teško i mukotrpno, ali ako je Isus mogao podnijeti sve naše patnje, kako mi onda ne bismo mogli, uz Isusovu pomoć, ponijeti to svoje malo, jadno breme? Danas nam je pokazao što će se dogoditi ako uistinu počnemo živjeti svoju vjeru, ako prestanemo razmišljati na način: „Ja sam katolik, ali…“ U Isusovom životu nije bilo „ali“, ne smije biti ni u našem. Krist nam je dao svetu pričest, ispovijed i misu iz kojih bismo trebali crpiti svu snagu. Imamo sve što nam je potrebno za svetost. Sada je sve na nama…