Sveti Nikola Biskup
Župni susreti Život župe
DUHOVNI CENTAR VETERNICA
 
PJEŠAČKO HODOČAŠĆE NA MARIJA BISTRICU, 27.09.2014.

Treću godinu za redom, muževi župe sv. Nikole biskupa pješke su pohodili našu Nebesku majku u Mariju Bistricu.
U subotnjim rano jutarnjim satima, nakon blagoslova đakona Miljenka Flajsa i molitve u župnoj crkvi, krenuli smo kao i do sada na svoje startno mjesto, Vinicu. Vođeni vjerom, nakanama i vedrim duhom krenuli smo na svoje hodočašće.
Svaki od nas je imao svoj duhovni cilj, između ostalog i rast u vjeri i djelotvornoj ljubavi.
Prolazeći svojom hodočasničkom stazom, osjetili smo i vidjeli ljepotu naše prekrasne domovine.  Usprkos lošem vremenu, žuljevima i bolovima uspjeli smo doći do Bisaga gdje nas je dočekala večera i okrepa koju nam je organizirao i donio naš župnik Tomislav Petrić.  Tu smo kao i do sada i  prenoćili.
Nakon prospavane noći i potrebnog odmora, ujutro u nedjelju 28.09. nastavili smo svoje hodočašće.  Molitva, razgovor, tišina, svatko u svojim mislima. Preporuka, zamolba, zahvala ili jednostavno iskaz vjere i ljubavi Majci Božjoj. Žuljevi, bolne i umorne noge - sve se zaboravljalo što smo se više približavali cilju.
Nas četrnaestero umornih i radosnih ušlo je u kasnim popodnevnim satima u Mariju Bistricu. Pozdravili smo Majku Božju Bistričku  pjesmom obilazeći oko njenog oltara. Suze su bile u očima nekih od hodočasnika, ali samo oni i Majka znali su  razlog tih suza. Sve svoje muke i probleme stavili smo pred nju i od nje tražili pomoć i zagovor jer svaki susret sa našom Nebeskom Majkom uvijek je drag , blagoslovljen i pun  pouzdanja u njenu ljubav.

Vratili smo se doma autobusom. Iza nas je ostajalo  Marijansko svetište, a u srcu nam odzvanjali stihovi: „ Majko Božja Bistrička, moli se za nas, mi smo tvoja dječica, blagoslovi nas.“

Neka naša hodočasnička molitva i žrtva bude poticaj svakom čovjeku na dobrotu i plemenitost te istinsku duhovnu preobrazbu.

Dobro došli  na WEB stranicu Župe svetog Nikole biskupa Koprivnica !
Župa svetog Nikole biskupa Koprivnica
mastermario66
mastermario66
WYSIWYG Web Builder