Sveti Nikola Biskup
Župni susreti Život župe
DUHOVNI CENTAR VETERNICA
 
MISE ZORNICE , 30.11.2014.

Došašće je i pokorničko vrijeme jer nam se pred oči stavlja i onaj drugi dolazak koji moramo dočekati budni i spremni jer Krist dolazi kao sudac koji će svakome suditi po njegovim djelima. Stoga je vrijeme iščekivanja ujedno i vrijeme koje nam je darovano da okajemo svoje grijehe i da činimo djela pokore, kako ne bismo strepili od toga drugog dolaska, već ga iščekivali u miru i radosti. Tako su ova dva dolaska isprepletena, a Crkva nam pred oči stavlja Betlehemsko djetešce kako bi u nama posvijestila da je to Dijete došlo da nas spasi od propasti i suda.
U Došašću svakog jutra počinju zornice, puku omiljene rane mise koje imaju pokornički značaj, jer valja ustati vrlo rano da se stigne u crkvu. Predstavljaju stoga neki oblik četverotjednog trajnog odricanja od sna. Svoj početak imaju još u srednjem vijeku.
Tako smo i mi u našoj župi započeli vrijeme Došašća zornicom kojoj je prisustvovao veliki broj vjernika. Župnik Tomislav nas je na samom početku mise podsjetio na vrijeme iščekivanja Kristovog dolaska koje je pred nama, a đakon Miljenko nam je u samoj propovjedi, koja je bila nadahnuta Evanđeljem, skrenuo pažnju na samu budnost. Uveo nas je u samo značenje i važnost budnosti za iščekivanje konačnog Kristovog dolaska.
Moramo spremno čekati ponovni Kristov dolazak - moramo stalno bdijeti i biti budni
.

Dobro došli  na WEB stranicu Župe svetog Nikole biskupa Koprivnica !
Župa svetog Nikole biskupa Koprivnica
mastermario66
mastermario66
WYSIWYG Web Builder