Sveti Nikola Biskup
Župni susreti Život župe
DUHOVNI CENTAR VETERNICA
 
KRIŽNI PUT MLADIH, 31.03.2015.

15. Križni put mladih Varaždinske biskupije.

Više od 800 mladih iz svih dijelova Varaždinske biskupije, ali i 50-ak mladih iz Bjelovarsko-križevačke biskupije, hodočastilo je mjestima Gornjovaraždinskog i Donjovaraždinskog dekanata pod geslom „Silom Slave Njegove“ (Kol 1,11). Jubilarni 15. križni put mladih Varaždinske biskupije bio je održan  21. i 22. ožujka 2015..
Prvog dana hodočastilo se na sedam postaja križnoga puta. Početak hodočašća je bio u župnoj crkvi sv. Marije Magdalene u Ivancu. Postaje su bile i na Svetom Duhu, u Ivanečkom Vrhovcu, Druškovcu, Maruševcu gdje su na livadi kod dvorca Maruševec mladi otpjevali Jaltu, Jaltu. Šesta postaja bila je crkva u Jurketincu, a sedma u Vidovcu gdje je bilo organizirano i noćenje u sportskoj dvorani.
Drugog dana mladi hodočasnici postaje su izmolili kod pila na polju blizu Vidovca, u Novoj Vesi, Petrijancu, Sračincu, u crkvi Dobroga Pastira u Varaždinu te u uršulinskoj crkvi Rođenja Isusova. Posljednja postaja bila je varaždinska katedrala Uznesenja Blažene Djevice Marije na nebo.
Misno slavlje u prepunoj katedrali, ispunjenoj mladima u radosnom zajedništvu predanosti Isusu, molitve i pjesme, predvodio je varaždinski biskup mons. Josip Mrzljak u zajedništvu s više svećenika, među kojima su neki bili i sudionici križnoga puta.

Dobro došli  na WEB stranicu Župe svetog Nikole biskupa Koprivnica !
Župa svetog Nikole biskupa Koprivnica
mastermario66
mastermario66

WYSIWYG Web Builder