Kursiljo

Kursiljo-mali tečaj kršćanstva

U našoj župi sv.Nikole biskupa u Koprivnici u 9. mjesecu 2005 godine velečasni Andrija Vrane organizirao je u suradnji s tadašnjim svečenikom i dekanom prečasnim Blažom Horvatom prvi susret kursilja. Poslje večernje sv.mise u vjeronaučnoj dvorani okupilo se nas četerdesetak.Velečasni Andrija predstavio nam je program tečaja i način njegova djelovanja u Hrvatskoj te njegovg porjekla.
Velečasni Vrane nam je posvjedočio svoje životno iskustvo susreta sa živim Bogom i njegov odnos snjime, imao je i svoje suradnike iz Čakovca koji su več prošli mali tečaj krščanstva-Kursiljo i koji su svaki na svojstven način iskusili milosti božjega zahvata u svojim životima nakon toga tečaja. Poslje navještaja božje riječi rasporedili smo se po grupicama po četvero i razmatrali zadane tekstove iz Novog Zavjeta poslje razmatranja svaka je grupa iznosila svoje stajaliste o upravo pročitanom tekstu.

Tečaj je počeo u petak poslje večernje mise, nastavio u subotu poslje doručka, a završio nakon večernje mise uz prigodno druženje u nedelju se nastavio poslje doručka sa davanjem svjedočanstva i doživljenim iskustvima te završio sa nedeljnom podnevnom sv.misom. I to je bio naš prvi susret, a i temelj našega Kursilja. Nas petnajstak  polaznika malog tečaja je nastavilo druženje i okupljanje svaki četvrtak poslje večernje sv.mise, pa se javila potreba i za vodstvom pa je za voditelja  izabran Ivan Šaleković, a za blagajnika Ljubica Jakopanec. Dakle naš susret počinje iza večernje mise i traje sat vremena. Prije početka se pomolimo i zazovemo Božji blagoslov kako bi razumjeli ono sto čitamo i o čemu razmatramo.
Mi se uglavnom baziramo na tekstove nedjeljnih čitanja koja pročitamo, a poslje pojedinačno prokomentiramo pogotovo svaki onu rečenicu koja ga se najviše dojmila. Ponekad podamo Bogu slavu i pokojom pjesmom ili životnim svjedočanstvom, te zahvalimo spontanim molitvama  za sve što nam je kroz  život podario. Na našim susretima prikupljamo i dobrovoljne priloge za koje uglavnom kupujemo Nove Zavjete te djelimo vjernicima ili pomažemo župljanima u potrebi. Ovim putem pozivamo i sve Vas da nam se pridružite i da zajedno zahvaljujemo i slavimo nasega trojedinog Boga i našu nebesku majku Mariju.

                                                                   DEKOLORES

Kursiljo
Sveti Nikola Biskup
Župni susreti Život župe

Dobro došli  na WEB stranicu Župe svetog Nikole biskupa Koprivnica !
mastermario66
Župa svetog Nikole biskupa Koprivnica
WYSIWYG Web Builder