Sveti Nikola Biskup
IZRADILI SMO BOŽJI GROB U NAŠOJ ŽUPNOJ CRKVI
6.04.2012.
Život župe Župni susreti
Kao izraz poštovanja prema Isusovoj žrtvi i njegovoj smrti za nas, katolici odlaze u svoje crkve pohoditi Božji grob. Radi uprizorenja činjenice da je Isus bio mrtav u grobu, katolici u svojim crkvama urese "Božji grob" s likom Krista koji je umro. Posebna je to prigoda da roditelji lakše objasne svojoj djeci kako je Isus u svojoj ljubavi prema ljudima išao do kraja i u smrt da bi nas spasio od naše zloće. U našoj župnoj crkvi sv. Nikole biskupa Koprivnica urešen je Božji grob nakon Mise Večere Gospodnje i čeka da ga pohodimo i tako iskažemo poštovanje prema Isusu i njegovoj žrtvi za nas. Crkva će biti otvorena cijeli dan. Svi pastoralni vijećnici i župni suradnici će se prema unaprijed dogovorenom rasporedu izmijeniti kod Božjeg groba tijekom čitavog vremena, tako da Božji grob nikada ne ostane bez pohoda.
PJEVANJE LAMENTACIJA NA VELIKU SRIJEDU
4.04.2012.
Na Veliku srijedu 4. travnja u župnoj crkvi Sv. Nikole biskupa u Koprivnici prije večernje svete mise održano je pjevanje iz Knjige tužaljki proroka Jeremije. Ovo već  tradicionalno pjevanje lamentacija u crkvi Sv. Nikole biskupa u Koprivnici priređuje i vodi mo. Natalija Imbrišak. Prije sv. Mise otpjevano je više skladbi - jadikovki i molbi za smilovanjem. Sudjelovali su solisti pjevači Ivana Flajs i Ivan Gregur, mješoviti zbor naše župe i Snježana Gregur na orguljama.
PODJELA PAKETA S NAMIRNICAMA POTREBITIMA ZA USKRS 2012
3.04.2012.
I ove godine naš župni Caritas uspio je prikupiti namirnice za potrebite, te su članovi Caritasa 03. travnja spakirali, a 04. travnja i podijelili pakete potrebitima naše župe. Primili smo i već tradicionalnu donaciju naše domaće kompanije sa srcem "PODRAVKE". Pripremljeno je više od 55 paketa sa prehrambenim i higijenskim artiklima. Od srca HVALA svima koji su doprinijeli ovogodišnjoj akciji.
Veliki problem predstavljao je skučen prostor u Župi za organizaciju ovog vida karitativnog djelovanja. Skladištenje namirnica i kućnih potrepština, izradu i sortiranje paketa s namirnica potrebitima odvijalo se u maloj župnoj dvorani u dvorištu župne kuće. Nadamo se s vremenom ostvarenju boljih prostora za ovaj prijeko potreban vid djelovanja u našoj župnoj zajednici.
CARITAS PODJELA HRANE
 CARITASA PODJELA HRANE 2
3. SUSRET MLADIH KOPRIVNIÈKOG DEKANATA
19.04.2012.
U subotu 14. travnja u župi sv. Nikole biskupa u Koprivnici održan je treći dekanatski susret u sklopu pripreme za Susret hrvatske katoličke mladeži koji će se održati u Sisku 5. i 6. svibnja 2012. Susret je počeo svetom misom u 19:00 sati, svetu misu je predvodio don Ivica Matulić župnik iz Dola na Braču uz koncelebraciju fra. Krunoslava Alberta, dekanatskog povjerenika za mlade i asistenciju đakona Miljenka Flajsa. Pjevanje je predvodio zbor mladih sv. Nikole "Ime ljubavi". Nakon svete Mise u župnoj dvorani održana je pripremna kateheza. Katehezu su animirali mladi naše župe! Tema treće kateheze na susretu bila je Gospodin Isus me posla da progledaš (Dj 9,17).
SUSRET OVOGODIŠNJIH KANDIDATA ZA POTVRDU S DELEGATOM
21.04.2012.
Msgr. Ivan Godina, generalni vikar naše biskupije, pohodio je našu župu u četvrtak, 19. travnja 2012., devet dana prije podjele sakramenta Potvrde, koju će podijeliti u nedjelju, 29. travnja 2012. Potvrdu će primiti 79 naših kandidata. Tom prigodom msgr. Ivan Godina, u ulozi delegata koji će podijeliti Potvrdu, održao je susret s potvrđenicima u našoj župnoj crkvi. Suslavitelji svete Mise bili su još župnik Tomislav Petrić i don Ivica Matulić. U asistenciji je bio i đakon Miljenko Flajs koji je s krizmanicima kroz ovo vrijeme neposredne priprave bio njihov vjeroučitelj. Na susretu su ih pratili i za njih molili njihovi roditelji i kumovi, a to im je na srce stavio i msgr. Ivan Godina kao nešto što svakako treba nastaviti činiti i dalje i nakon primljene Potvrde.
PRVA PRIÈEST U NAŠOJ ŽUPI
23.04.2012.
U nedjelju, 22. travnja pod misom u 11:00 sati slavili smo prvu sv. pričest u našoj župi. Ove godine imamo pedeset i pet prvopričesnika. Po jedan roditelj i prvopričesnik, paleći svijeću na plamenu Uskrsne svijeće, obnovili su svoja krsna obećanja da će biti Kristovi učenici i slijediti njegov put. Za vrijeme misnoga slavlja prvopričesnici su sudjelovali u prinosu darova, kao i u recitacijama. Župnik je u svojoj propovijedi izražavajući radost činjenicom da nam se naši najmlađi župljani pridružuju za euharistijskim stolom izrazio i nadu da će i dalje živjeti vođeni Kristom i njegovom ljubavlju.

Dobro došli  na WEB stranicu Župe svetog Nikole biskupa Koprivnica !
mastermario66
Župa svetog Nikole biskupa Koprivnica
WYSIWYG Web Builder