You are currently viewing Blažena Djevica Marija Žalosna

Blažena Djevica Marija Žalosna

  • Post author:
  • Post category:Vijesti

Unatoč ograničenjima zbog pandemije korona virusa, naša mala, ali draga kapelica kod Podravke, i ove godine radosno je proslavila svoje proštenje, Gospu Žalosnu.

Lijepi broj vjernika okupio se na večernjoj misi kako bi proslavio Onu koju nam je sam Isus s križa dao svima za Majku. Iako pod maskama, molitvom i pjesmom svjedočili smo koliko nam je svima potrebna zaštita i zagovor naše nebeske Majke Marije, osobito u ovo vrijeme svojevrsne neizvjesnosti i straha koji se uvukao u srca ljudi. No kao vjernici svjesni smo da imamo u Mariji moćnu zaštitnicu i zagovornicu, stoga nas njezina prisutnost hrabri da se ne bojimo jer čvrsto vjerujemo da će nam Ona isprositi izbavljenje od svakog zla pa tako i ovog u kojem se čitav svijet našao. Vjerujem da je svatko od nas prisutnih u otvorenosti svoga vjerničkog srca donio pred našu Majku svoje prošnje i potrebe, ali i  molitve da i nadalje bdije nad našom župom, našim obiteljima, mladima, djecom, bolesnima i nemoćnima.

Na kraju mise župnik je svima od srca zahvalio na brizi, trudu i ljubavi s kojom se brinu za našu kapelu i njezin okoliš.