You are currently viewing Zaziv Duha Svetoga

Zaziv Duha Svetoga

  • Post author:
  • Post category:Vijesti

Kao kršćani i vjernici svjesni smo da svaki životni početak, pa tako i početak nove školske godine, trebamo započeti s Božjim blagoslovom. Stoga smo i mi kao župna zajednica u nedjelju, 12. rujna, zazvali Duha Svetoga na našu djecu i mlade, ali i na sve nas na misama u 11 i 18 h.

Čuli smo u evanđeoskom odlomku kako nas Isus poziva da ako želimo biti njegovi učenici moramo svakodnevno prihvaćati svoj križ i nositi ga. Križevi nisu nikada bili laki, u njima se očituju sve naše ljudske poteškoće, od suočavanja s onim dječjim poteškoćama i problemima, pa sve do onih težih životnih s kojima se mnogi od nas suočavaju. No u svakom križu bio on lakši ili teži, mi vjernici znamo i vjerujemo da je s nama Isus koji je naš i „Šimun Cirenac“ koji nam pomaže nositi križ i „Veronika“ koja briše naše suze.

Svjesni toga i mi smo euharistijama, na kojoj se okupio lijep broj djece i mladih, molili i za one koji nisu došli od Boga tražiti pomoć, da smognu snage i da se vrate k Bogu. Molili smo i za učitelje i profesore, da i oni ne zaborave na talente koje im je  Bog povjerio, ali i na odgovornu zadaću koju vrše kao odgojitelji u školama, ne samo kao oni koji prenose svoje znanje već kao i oni koji svojim životom i vjerom moraju biti djeci i mladima primjer i uzor. Molili smo i za roditelje, da se istinski brinu za svoju djecu i mlade, da ih znadu voditi pravim i istinskim putovima. Vjerujemo da će stoga naša djeca i mladi potpomognuti vodstvom Duha Svetoga i njegovih darova i ovu školsku godinu uspješno privesti kraju.