You are currently viewing Uskrs

Uskrs

  • Post author:
  • Post category:Vijesti

Uskrs je neponovljiv, radostan i svet dan. Dan što ga učini Gospodin, kako kliče raspjevani psalam. Oni učenici na putu  u Emaus rekoše: „A mi smo se nadali.“ Dobro su se nadali, ali su svoju nadu gradili na ovozemaljskom životu. Mislili su da Isusovo poslanje završava smrću, tamom groba koji je zapečaćen teškim kamenom. Za više od toga oni nisu bili sposobni. A Isus je pokazao da ima i onaj drugi život, bogatiji i ljepši, život vječni. A on nije rezerviran samo za njega. Isus je u njemu bio oduvijek, prije nego je došao na ovu zemlju. Sada ga je pripravio i za sve nas. A kršćani, Isusovi prijatelji, posve će dijeliti Isusovu sudbinu: morat će umirati, ali će s njim i suuskrsnuti, kako reče Pavao Kološanima. Za kršćanina sadašnje patnje više nisu tragične i besmislene, zato za njega ni grob nije posljednja tamna postaja gdje sve prestaje. Zato kršćani znaju ispraćati svoje pokojne uz pjesmu: „Kraljice neba, raduj se!“ Kad ne bi vjerovali u uskrsnuće, bila bi uzaludna naša vjera. A ovako je to sjajno svjedočanstvo vjere. Onaj tko je Isusov bio na ovome svijetu, Isusov ostaje. Dapače, Isus ga prati i u mučnom prolazu iz vremena u vječnost koji se zove smrt. Ali to je rađanje novoga života. To je svjetlo koje obasjava cijeli čovjekov zemaljski život i daje mu novi smisao. Kršćaninov život ne završava patnjom i grobom, on prelazi u život koji ne prestaje, život punine u Božjoj blizini. Vjerujemo u to jer nam je Isus to dokazao današnjim blagdanom.

Dragi vjernici uskrsnućem slavimo svoju budućnost, iako ne znamo točno kako će ona izgledati, vjerujmo riječima Krista Gospodina koji je rekao da ide pripraviti nam mjesto kod svojega i našega Oca koji je na nebesima. Neka uskrsna radost ispuni vaša srca i dadne vam snage kako bi mogli radosno i hrabro kročiti kroz život živeći u nadi za vječni Uskrs.

Sretan i blagoslovljen Uskrs, žele vam župnik Tomislav i đakon Miljenko sa župnim suradnicima!

ŽUPNE OBAVIJESTI

VJERONAUK:

  • krizmanici – subota (23.4.2022.) u 9 h
  • prvopričesnici – subota (23.4.2022.) u 10 h

KRŠTENJE:

  • Borna Rezo – nedjelja (24.4.2022.) pod misom u 11 h

Sakrament Prve svete pričesti u našoj župi bit će 8.5.2022. (nedjelja) u 11 h, a sakrament svete Potvrde 14.5.2022. (subota) u 10 h.

ŽUPNI LISTIĆ