You are currently viewing Proslava Nedjelje Cvjetnice

Proslava Nedjelje Cvjetnice

  • Post author:
  • Post category:Vijesti

Crkva nedjeljom Cvjetnice započinje Veliki tjedan. Tjedan je to kada ćemo na poseban način, kroz obrede Vazmenog trodnevlja, promišljati o neizmjernoj ljubavi Božjoj spram nas ljudi. Nedjelja Cvjetnice nosi naziv i Nedjelje muke Gospodnje, kada vjernici nose cvijeće i maslinove grančice na blagoslov u crkvu u znak Isusova slavnog ulaska u grad Jeruzalem. I bogoslužje tog dana je dvostruko: blagoslov grančica s ophodom i sveta misa u kojoj se čita (pjeva) muka po Mateju. Oba dijela bogoslužja slave otajstva Kristova života.

Na misi u 9 h imali smo blagoslov grančica u dvorištu i svečani ophod u crkvu. Veliki zbor je pjevao muku i tako uzveličao slavlje blagdana Cvjetnice.

Na misama u 11 h i u 18 h muku su čitali naši liturgijski čitaći po ulogama, a pjevanje na misi u 11 h je animirao dječji zbor mješovitog uzrasta.

Misu u 18 h predvodio je vlč. Marko Domiter, tajnik Varaždinskog biskupa i biskupijski povjerenik za mlade, a pjesmom animirao zbor mladih Varaždinske biskupije, koji je nakon mise održao korizmeni koncert pod nazivom „O Isuse daj mi svoje suze“. Zborom je ravnao Damjan Turković, a na orguljama pratila naša profesorica Natalija Imbrišak.