You are currently viewing Zaziv Duha Svetoga

Zaziv Duha Svetoga

  • Post author:
  • Post category:Vijesti

U nedjelju, 10. rujna, radosna srca smo se okupili u našoj župnoj crkvi kako bismo molili Duha Svetoga na početku nove školske godine.

Znademo da je svaki početak težak, ali ako svoje probleme, poteškoće, s kojima se suočavamo u svojim životima stavljamo u Božje ruke, onda se ne trebamo bojati novih izazova koji nas u životu čekaju. Zajedno s djecom, molili smo i za one koji nisu došli od Boga tražiti pomoć za ovu školsku godinu te smo i njih uključili u svoje molitve jer na to nas, čuli smo u evanđelju potiče sam Isus, da molimo za one koji su odlutali na putu vjere, da se vrate natrag na njegov put ljubavi i istine.

Molili smo i za učitelje, nastavnike i profesore, da ne zaborave na talente koje im je Bog povjerio, kao i na odgovornu zadaću koju vrše kao odgojitelji u znanju i vjeri pružajući primjer onima koji su im povjereni.

Također, svi zajedno molili smo i za roditelje, da se brinu za svoju djecu i mlade, da ih znadu voditi pravim i istinskim putovima, da ih znadu upozoravati kada skrenu na krive puteve. A to će najbolje moći ako im pokažu svojim vlastitim životom, kako nas uči sam Isus.

Velika je i odgovorna zadaća sviju nas da se molimo i brinemo za djecu, da se što radosnije ali i odgovornije spreme za život koji je pred njima. Neka nas u tome sve prati Božji blagoslov i njegova očinska ljubav!