You are currently viewing 16. nedjelja kroz godinu
sdr

16. nedjelja kroz godinu

  • Post author:
  • Post category:Vijesti

Dragi vjernici, dragi župljani,

zanimljiva je današnja nedjelja po svojim trima prispodobama kojima se naslanja na prošlo nedjeljnu prispodobu o sjemenu koje pada na plodno ili manje plodno tlo našega srca. Današnja nedjelja napose po trećoj prispodobi o žitu i kukolju želi nas upozoriti na stvarnost života s  kojom se mi kršćani moramo itekako boriti u životu. Isus nam jasno progovara da smo ta njiva mi, naše srce i naša duša. Bog je u nas po krštenju posijao dobro sjeme. To sjeme Bog sije s povjerenjem u vjeru naših roditelja i kumova da će to sjeme oni hraniti, brižno paziti da izraste ispravno u našem srcu i da urodi plodovima do naše vjerske punoljetnosti kada mi preuzimamo, svaki od nas osobno, odgovornost za sjeme vjere u našem životu. Zasigurno se pitamo kakve veze ima kukolj iz Isusove prispodobe s nama? Ima dragi vjernici i to velike veze. Kukolj Bog nije zasijao, On je zasijao u naše srce samo zdravo i plodno sjeme vjere, a kukolj je zasijao neprijatelj naše duše, đavao, koji od početka svijeta želi napakostiti čovjeku i u njegovoj duši načiniti zbrku i tako poljuljati čovjeka u vjeri. Nažalost to i uspijeva, iz dana u dan sve više, jer mu je i čovjek koji se odijelio od Boga postao pomagačem u njegovom prljavom naumu, da u srce čovječe sije zlo sjeme, kukolj zla, ratova, ubojstva, preljuba, zavisti, mržnje i sva druga zla koja je čovjek pod utjecajem zloga u stanju činiti drugome čovjeku. Zato nas i Isus želi ovom prispodobom upozoriti da smo i mi u opasnosti da dobro sjeme zatrujemo kukoljem svojih grijeha i slabosti. Nitko od kukolja grijeha nije imun od nas ljudi, ali dana nam je mogućnost da iz dana u dan kroz ispovijed čistimo svoje srce i dušu od grijeha, da bi kod naše životne žetve bilo više plodova dobrog sjemena, a što manje pljeve i kukolja koji se baca u oganj vječni. Neka nas i današnja riječ Božja koju smo slušali ohrabri, da ne posustanemo biti u svojem životu što više dobro sjeme, kako bismo jednoć na koncu Gospodnje žetve ušli u njegovu vječnu žitnicu.

VAŽNE OBAVIJESTI:

ŽUPNI URED radi u terminu od utorka do petka od 17:30 do 18:30 h. Prilikom dolaska u ured obavezna je dezinfekcija ruku na ulazu i držanje distance.

U srijedu 22. srpnja naša župa slavi blagdan godišnjeg klanjanja pred Presvetim Oltarskim Sakramentom. Toga dana nakon jutarnje mise u 9 h, bit će izloženo Presveto na cjelodnevno klanjanje, pa Vas potičem da pronađemo u danu vrijeme kako bismo pohodili crkvu i u tišini srca uputili Bogu molitve i zahvale na svim primljenim milostima. Prilika je to da se osobno susretnemo s Bogom i u sabranosti molitve napunimo svoju dušu Božjom snagom, koja nam je itekako potrebna u ovim nesigurnim i za nas ljude neizvjesnim vremenima. Naše župno Klanjanje ćemo završiti zajedničkim klanjanjem u 18 h i svetom misom u 19 h.