Zaziv Duha Svetoga

Zaziv Duha Svetoga

  • Post author:
  • Post category:Vijesti

U nedjelju 13. rujna naša župna zajednica slavila je zaziv Duha Svetoga, na početku nove školske i akademske godine. Svjesni da u životu, a napose u ovo vrijeme korona virusa, bez Božje pomoći u životu ne možemo puno toga postići i ostvariti, okupljeni na euharistiju, molili smo snagu Duha Svetoga da naša djeca i mladi mogu i kroz ovu školsku i akademsku godinu stjecati svoje znanje i rasti u mudrosti.

Svaki početak je težak, ali ako svoje probleme, poteškoće s kojima se suočavamo u svojim životima stavljamo u Božje ruke, onda se ne trebamo bojati novih izazova koji nas sve čekaju.

U euharistiji smo molili i za one koji nisu došli od Boga tražiti pomoć, da smognu snage i da se vrate k Bogu. Molili smo i za učitelje i profesore, da i oni ne zaborave na talente koje im je  Bog povjerio, ali i na odgovornu zadaću koju vrše kao odgojitelji u školama, ne samo kao oni koji prenose svoje znanje već kao i oni koji svojim životom i vjerom moraju biti djeci i mladima primjer i uzor. Molili smo i za roditelje, da se istinski brinu za svoju djecu i mlade, da ih znadu voditi pravim i istinskim putovima.

Vjerujemo da će stoga naša djeca i mladi potpomognuti vodstvom Duha Svetoga i njegovih darova i ovu školsku i akademsku godinu uspješno privesti kraju.

Misno slavlje je predvodio naš župnik Tomislav Petrić, a prigodnu propovijed održao je trajni đakon Miljenko Flajs.