You are currently viewing 4. nedjelja došašća

4. nedjelja došašća

  • Post author:
  • Post category:Vijesti

Dragi župljani!

Poradi okolnosti u kojima se nalazimo i zbog nemogućnosti da vam čestitam ovaj radostan blagdan rođenja Isusova na sv. misi u crkvi, ili pak prilikom božićnog posjeta i blagoslova vaših obitelji (jer se božićni blagoslov ove godine izostavlja zbog pandemije), odlučio sam vam se obratiti s ovih nekoliko redaka i zaželjeti svima mirom i ljubavlju ispunjene nadolazeće božićne i novogodišnje blagdane.

Složit ćemo se da se najljepše uspomene iz našeg djetinjstva vežu uz Božić, božićne pjesme, mise zornice, očekivana i neočekivana božićna darivanja te okupljanja čitave obitelji oko zajedničkog stola. No, na žalost ovaj Božić i svi ti običaji i uspomene koje idu uz duhovnu proslavu Božića su nam ograničene, a neke i ukinute, zbog situacije u kojoj se čitav svijet našao izazvan pandemijom korona virusa. Upravo zbog toga kao vjernici ne smijemo dopustiti da te okolnosti umanje onu božićnu radost koju nam donosi duhovna proslava rođenja Boga na zemlji. S tim više to je razlog da se kao vjernici okrenemo duhovnoj pripravi i proslavi kroz molitvu i sakramente bilo svojim fizičkim sudjelovanjem u crkvi, ili u svojim domovima  putem medija, po kojima će nam biti date mnoge mogućnosti da se duhovno sjedinimo jedni s drugima i tako doživimo radost Isusova rođenja.

Dragi vjernici unatoč svim životnim poteškoćama i nedaćama, nikada ne smijemo smetnuti s uma da je Božić, radosna vijest spasenja ponuđena svim ljudima. Stoga će i ovaj Božić biti za nas radosna vijest, budemo li primili Isusa u svoje srce i budemo li ga znali prepoznati u onima s kojima se on poistovjećuje. Svaki Božić, a napose ovaj, je za sve nas izazov da se ozbiljno zapitamo, koliko nas preobražava i čini boljim ljudima i što ćemo kao vjernici naučiti i iz ove ugroze. Hoćemo li se promijeniti i postati bolji ljudi i vjernici, ovisi o svakome od nas pojedinačno. Duboko vjerujem i nadam se da nas Bog i kroz ovu kušnju pandemije korona virusa, želi još više ohrabriti i učvrstiti u vjeri i ljubavi. Božja ljubav prije više od dvije tisuće godina pokazala se preko djetešca u jaslicama, a danas ta ista Božja ljubav želi biti stvarna i vidljiva tako da preko nas, tebe i mene ispuni čovjeka pokraj nas.

Promatrajući s ljubavlju i u tišini ovo otajstvo, povjerujmo ljubavi koju Bog ima prema nama i predajmo joj se bez pridržaja, kao što se On nama predaje kao nejako i nezaštićeno dijete. Postanimo ovoga Božića svjesni da smo krštenjem postali djeca Božja koja su pozvana primiti radost po rođenju Božjeg djeteta Isusa i tu radost dijeliti svim ljudima dobra srca.

Od svega srca čestit Božić i blagoslovljenu Novu 2021. godinu žele vam, župnik Tomislav i đakon Miljenko sa župnim suradnicima.

ŽUPNE OBAVIJESTI

S obzirom da ove godine zbog pandemije korona virusa nema blagoslova obitelji, pozivam vas da si u crkvi na stoliću uzmete kalendar i prigodni listić s misnim nakanama, u koji je umetnuta naljepnica za blagoslov obitelji.

Na žalost zbog epidemiološke situacije ove godine neće biti MISE POLNOĆKE U 24 h, nego ćemo imati MISE u 18 h i 20 h.

Dragi vjernici s obzirom na nove mjere našeg nacionalnog stožera na Svetim misama smije biti prisutno najviše 25 ljudi. Iznimno na dane 24.12.(BADNJAK) i 25.12. (BOŽIĆ) smije biti 40 ljudi. Molim vas da se toga strogo pridržavamo kako bi se ova zaraza što prije smirila.

Kako bismo omogućili što većem broju vjernika prisustvovati na Svetoj misi uveli smo još jednu dodatnu misu koja će biti subotom navečer u 18 h i bit će zamjena za nedjeljnu.

Velike božićne ispovijedi zbog mjera neće biti, nego sam Vam na raspolaganju svakog dana ovaj tjedan do BADNJAKA, pola sata prije Svete mise zornice u vjeronaučnoj dvorani.

U vjeri i nadi da će nas dobri Bog sve sačuvati žive i zdrave, čuvajmo sebe i svoje bližnje poštujući mjere koje su donesene radi nas i očuvanja našega zdravlja.

Božji blagoslov svima