You are currently viewing Blažene Drinske mučenice, 15.12.2021.

Blažene Drinske mučenice, 15.12.2021.

  • Post author:
  • Post category:Vijesti

Crkva se danas spominje hrabre i nesebične žrtve časnih sestara koje su u ljubavi za Krista, kojemu su posvetile svoje djevičanstvo, bile spremnije umrijeti nego pogaziti svetinje za koje su živjele.

Ove godine obilježavamo 80. obljetnicu mučeništva blažene s. M. Jule (Kate) Ivanišević i četiriju susestara, blažene s. Berchmane (Karoline Anna) Leidenix, blažene s. Krizine (Josipe) Bojanc, blažene s. Antonije (Josipe) Fabjan i blažene s. Bernadeta (Terezije) Banja. Obilježavamo i 10. obljetnicu njihova uzdignuća na čast oltara. Blažena s. Jula i četiri susestre uzori su koji i danas potiču i privlače. Drinske mučenice su bile pripadnice Ženske redovničke zajednice, Družbe kćeri Božje ljubavi, koje djeluju i u našem gradu.

Kako bi zajedno proslavili i obilježili današnji dan jutros su nam se na svetoj misi zornicu pridružile i uveličale misno slavlje svojim čitanjem i pjevanjem naše časne sestre Julija, Gabrijela, Donata i Dinka. Euharistijsko slavlje je predvodio naš župnik, Tomislav Petrić.