You are currently viewing Misa Zahvalnica

Misa Zahvalnica

  • Post author:
  • Post category:Vijesti

STATISTIKA ŽUPE ZA 2021. GODINU

 

Dragi vjernici!

 

Ove godine u našoj župi je kršteno 50 djece, što je lijepi broj ali premalen naspram naših župljana koji su nas napustili tijekom ove godine i preselili se u vječnost. Na žalost pandemija korona virusa i ove je godine ostavila traga u našim životima i mnoge naše župljane prerano preselila u vječnost. U našoj župi ove godine umrla su 72 župljana, što je 22 više nego rođenih.

Ove godine u našoj župi je vjenčano 15 para mladenaca.

Prva pričest u našoj župi, bila je 30. svibnja, kojoj je pristupilo 47 prvopričesnika, a krizma 22. svibnja kojoj je pristupilo 38 krizmanika.

Ove godine koja je iza nas, unatoč situaciji s korona virusom uspjeli smo na materijalnom planu obnoviti izvana i iznutra našu kapelu Sedam žalosti BDM, popraviti oštećene dijelove zida na vanjskoj fasadi crkve, okrečiti župnu dvoranu i prizemlje župnog dvora, te sanirati unutrašnjost zvonika crkve.

Ovom prilikom zahvaljujem se svima vama koji ste svojim darom za potrebe crkve doprinijeli kako bi ovaj projekt ostvarili, zahvaljujem se našem gradu i županiji koji su se također uključili svojim darom u realizaciju ovih radova. Svima dragi Bog neka bude nagrada za svaku pomoć i dar. Ove godine na žalost nismo se upuštali u projekt orgulja jer nam je poručeno da prednost imaju porušene i stradale crkve, kapele i župni dvorovi u našoj domovini, a napose u sisačkoj i zagrebačkoj biskupiji. Stoga ćemo ove godine ići ako Bog da u projekt koji možemo sami uz pomoć grada i županije ostvariti, a to je obnova tornja naše crkve. Kao što ste mogli primijetiti toranj je dosta oronuo, napose sjeverna strana i zahtjeva sanaciju i obnovu. To je projekt koji će nas koštati oko 180 000 tisuća kuna. Pa uz našu županiju i grad smijem računati i na vašu pomoć, dragi vjernici, koja nikada do sada kako upravljam ovom župom, već 14 godina, nije ni u jednom projektu izostala. Stoga vam od srca zahvaljujem na tome što uvijek imate osjećaja za svoje sakralne prostore koje zajedničkim snagama obnavljamo i čuvamo za buduće naraštaje. 

Neka vam svima dragi Bog stostruko vrati za svaki dar i pomoć. Neka vam dragi Bog bude nagrada i plaća.

Svima Od srca želim sretnu i blagoslovljenu Novu 2022. godinu!