You are currently viewing Svjetski dan misija

Svjetski dan misija

  • Post author:
  • Post category:Vijesti

U nedjelju 23. listopada naša župa pridružila se proslavi Svjetskog dana misija. Kao i svake godine do sada, umjesto prigodne propovijedi, na svim misama gledali smo film o djelovanju naših misionara u dalekim zemljama. Ove godine izabrali smo film o životu i djelovanju našeg misionara fra. Ivice Perića koji djeluje u župi  Kivumu u Ruandi.

Na svim misama okupio se lijepi broj vjernika, koji su se molitvom i pjesmom uključili u proslavu Svjetskog dana misija. Osim molitvom i pjesmom, naši župljani otvorili su svoja srca i za materijalne potrebe Misija, te smo kroz milostinju i druge darove prikupili za Misijsku nedjelju 18000 kuna, na čemu od srca zahvaljujemo našim vjernicima.

 Ovom prilikom zahvaljujemo našoj molitvenoj zajednici Isus i Marija i našim župljanima koji su kumovi djece u misiji u Zambiji koju vodi misionar don Boris Dabo. Tamo naša župa unatrag nekoliko godina školuje 30-ero djece.

Svima neka dragi Bog bude nagrada i neka nas sve zajedno podrži da se nikada ne umorimo činiti dobro braći i sestrama u potrebi.