You are currently viewing Veternica – Vikend posta, molitve i šutnje

Veternica – Vikend posta, molitve i šutnje

  • Post author:
  • Post category:Vijesti

Ovaj vikend, 11.-13.11.2022., nas jedanestero je bilo na postu, molitvi i šutnji (2.dio) u Duhovnom centru na Veternici, uz vodstvo vlč. Damjana Korena.

Kroz izvanjsku šutnju, dali smo priliku našoj unutarnjoj tišini da nam Bog progovori, da ga čujemo i komuniciramo s njim. Slušajući o različitim načinima molitve, posvijestili smo si i podsjetili se da ako želimo imati kvalitetan odnos s Bog i komunicirati s njim kao s ocem, moramo i mi biti dosljedni, redoviti i disciplinirani. Ako želimo da nas Bog čuje i usliša naše molbe, moramo i mi dozvoliti da i mi čujemo Njega. To mora biti obostrana komunikacija. Moramo biti svjesni da naš Bog nije Jubox u koji mi samo možemo ubaciti kovanicu i počet će svirati pjesma koju želimo. On nam je dao slobodu izbora iz Ljubavi i ne smijemo ga onda uspoređivati sa nekim automatom za želje. Kako bi to mogli lakše shvatiti, može nam pomoći post. Post nam uvijek pokazuje našu unutarnju stvarnost – zašto smo takvi, kakvi jesmo. Pomaže nam i na putu prema našem cilju kao kršćana – suobličenje sa Kristom i kako bi već ovdje na zemlji započeli put prema vječnosti, prema Kraljevstvu nebeskom.

Od srca svakome koji traži načine kako moliti, kako i zašto postiti, kako čuti Boga i još niz drugih pitanja i odgovora koji zanimaju svakog vjernika, preporučujemo Duhovni centar na Veternici i Vikend posta, molitve i šutnje.

Zdenka  Podhraški – Relja