You are currently viewing Zahvalna nedjelja

Zahvalna nedjelja

  • Post author:
  • Post category:Vijesti

Crkva nas svake godine podsjeća u mjesecu listopadu da ne zaboravimo kao djeca našeg Nebeskog Oca, iskazati mu svoju zahvalu za sva dobročinstva koja od njega primamo.

Naša župna zajednica obilježila je „Nedjelju zahvalnosti“ na svim misama, na kojima smo si kroz pjesmu i molitvu posvijestili da smo kao vjernici pozvani promišljati o zahvalnosti Bogu od kojega primamo tolika dobra u svojem životu. Zahvaljujući Bogu za plodove zemlje koje svake jeseni ubiremo i kojima hranimo svoje tijelo, mi zahvaljujemo i za one duhovne plodove koje u svakom susretu s Gospodinom u euharistiji primamo od njega.

Euharistija je najljepša molitva zahvale Bogu, tu kao njegova duhovna djeca, okupljeni oko njegova oltara primamo od njega tolike milosti kojima nas Gospodin jača i duhovno i tjelesno. Zato je važno svake nedjelje okupljati se oko Isusa i hraniti se njegovim tijelom kako bismo kao vjernici još više rasli u vjeri i ljubavi s Njime i međusobno te tako se ostvarili riječi molitve: „Gospodine, ne dopusti da se zatvorimo samo u svoj mali krug, nego da znamo i drugima onako dijeliti kako i ti nama daješ. Daj nam također radost zajedništva za stolom svagdašnjim i čežnju za tvojom vječnom gozbom.“