You are currently viewing Cvjetnica – Nedjelja Muke Gospodnje

Cvjetnica – Nedjelja Muke Gospodnje

  • Post author:
  • Post category:Vijesti

Crkva današnjom nedjeljom Cvjetnice, ulazi u otajstvo Velikog tjedana. Veliki ili sveti tjedan je za nas vjernike milosno vrijeme koje nas želi kroz svoje obrede još više približiti otajstvu muke, smrti i uskrsnuća Isusova. Današnja nedjelja uz naziv nedjelja Cvjetnice, nosi naziv i Nedjelje Muke Gospodnje, kada vjernici nose cvijeće i maslinove grančice na blagoslov u crkvu u znak Isusova slavnog ulaska u grad Jeruzalem. I bogoslužje današnjeg dana je dvostruko: blagoslov grančica s ophodom i sveta misa u kojoj se čita (pjeva) muka po Marku. Oba dijela današnjeg bogoslužja slave otajstva Kristova života i potiču nas da svim srcem budemo zahvalni Bogu na otajstvu spasenja i otkupljenja što nam je darovano po muci, smrti i uskrsnuću njegova Sina.

Misu u 9 h započeli smo blagoslovom grančica u župnom dvoru i svečanom procesijom u crkvu. Naš veliki zbor pod ravnanjem prof. Natalije Imbrišak i orguljaške pratnje gđe. Snježane Gregur uzveličao je euharistiju pjevanom mukom po Marku.

Na misama u 11 h i u 18 h muku su čitali naši liturgijski čitaći po ulogama. Pjevanje na misi u 11 h je animirao Dječji zbor mješovitog uzrasta, a na misi u 18 h zbor mladih Ime ljubavi.