You are currently viewing KANONSKA VIZITACIJA ŽUPE SV. NIKOLE BISKUPA

KANONSKA VIZITACIJA ŽUPE SV. NIKOLE BISKUPA

  • Post author:
  • Post category:Vijesti

U utorak, 16. travnja, u kanonskoj vizitaciji, našu župu je pohodio varaždinski biskup mons. Bože Radoš, zajedno sa svojim tajnikom Markom Domiterom. Biskupa Božu i njegova tajnika Marka dočekao je župnik Tomislav Petrić kod kapele Sedam žalosti B. D. Marije, gdje je i započeo kanonski pohod župe. Dočeku su prisustvovale obitelji Miloš i Ferenčak koje vode brigu oko kapelice. Nakon kratkog razgleda kapele i molitve, krenulo se u Srednjoškolski centar, gdje su Biskupa dočekali ravnatelj Srednje škole gosp. Mario Latin i gosp. Saša Seretin u ime ravnatelja Obrtničke škole, gosp. Zlatka Martića. Nakon ugodnog razgovora i druženja s vjeroučiteljima i ostalim profesorima, biskup Bože je razgledao Centar kompetentnosti.

Nakon Srednjoškolskog centra biskup Bože je pohodio samostan časnih sestara Kćeri Božje Ljubavi i vrtić sv. Josipa koji one vode. U vrtiću su ga dočekala vesela dječica koja su radost susreta izrazila pjesmom, zagrljajem i mnogim pitanjima.

U popodnevnim satima pohod se nastavio posjetom domu umirovljenika Baka Ilona, gdje se Biskup susreo s osobljem doma, ali i korisnicima koji su ga dočekali ispunjeni radošću i pjesmom. Nakon izrečene dobrodošlice koju su nam uputili gosp. Geza Kosi Horvat u ime ravnateljice doma gđe. Jelene Kosi i gđa. Štefica Strah u ime korisnika doma, biskup Bože je prigodnim riječima ohrabrio korisnike, ali i djelatnike doma, te ih sve zajedno pozvao da s ljubavlju i međusobnim poštovanjem podržavaju jedni druge i koriste ovo milosno vrijeme koje im je od Boga dano za rast u vjeri i međusobnoj ljubavi.

Nakon pohoda doma, biskup Bože se susreo sa župnim vijećima, čitačima, molitvenim zajednicama i članovima zborova.

Pohod župi završio je slavljem svete mise u 19 h koju je Biskup predslavio zajedno s domaćim župnikom Tomislavom, tajnikom Markom i umirovljenim svećenikom vlč. Josipom Jagarčecom, koji pastoralno djeluje u župi. Na misi je đakonirao trajni đakon Miljenko Flajs. Misu su pjesmom animirala sva tri župna zbora. U svojoj nadahnutoj propovijedi biskup Bože je potaknuo sve nas, a osobito krizmanike i prvopričesnike da se ugledamo na mučenika Stjepana koji je spremno posvjedočio za vjeru, potičući i nas da se ne bojimo svaki u svojem okruženju biti Isusovi svjedoci. Jer Isus nikoga ne zaboravlja, pa ni one koji su se udaljili od njega poput Savla, koji je u susretu s njime postao Pavao, odnosno od progonitelja vjere postao je najvećim navjestiteljem vjere. Na kraju mise zahvalu u ime župne zajednice uputila je naša studentica teologije Lea Miloš.