You are currently viewing 2. nedjelja kroz godinu
mde

2. nedjelja kroz godinu

  • Post author:
  • Post category:Vijesti

Dragi vjernici, prošlom nedjeljom, nedjeljom krštenja Gospodinova, završili smo božićno vrijeme, a započeli liturgijsko vrijeme kroz godinu. Danas slavimo drugu nedjelju kroz godinu. U prvom dijelu evanđelja čuli smo kako Ivan Krstitelj svojim učenicima ukazuje na Isusa kao na Jaganjca Božjega koji oduzima grijehe svijeta. Drugim riječima daje im do znanja da je njegovo poslanje završeno, a Isusovo započinje. Stoga i Ivanovi učenici odlaze Isusu i postavljaju mu pitanje: „Učitelju, gdje stanuješ?“ A Isus im odgovara: „Dođite i vidite!“ Pošli su s njim, piše evanđelist, i ostali su kod njega cijeli taj dan. O čemu su razgovarali, ne znamo. Što su doživjeli, ni to nam nije zapisano, ali znamo da su odlučili ostati s njime cijeli život. Bio je dovoljan samo jedan dan proveden s Isusom pa da ostanu s njime čitav život. Očito, našli su onoga koji im ispunja srce! Ne ostaju na tome da su samo oni pozvani, nego Andrija odmah trči i zove brata Šimuna. Kaže mu: „Našli smo Mesiju!“ To je u prvome redu izraz oduševljenja onim što su toga dana doživjeli, ali istovremeno to je poruka i poziv drugima za sva vremena. Zato ova dvojica zovu i druge da im se priključe. Sadržaj tih dviju riječi „dođite i vidite!“ isti je kao i Isusov poziv, koji će kasnije uputiti mnogima, da ostave sve i da ga slijede. A slijediti Isusa značilo je biti spreman dijeliti njegovu sudbinu: slušati i prihvaćati njegovo učenje kao i spremnost nastaviti njegovo poslanje. Isus i nama današnjim vjernicima (učenicima) upućuje isti poziv. Svakog dana iznova, svakoga od nas zove da ga slijedimo i da u njemu prepoznamo Mesiju koji jedini može ispuniti naša srca mirom i ljubavlju.

ŽUPNE OBAVIJESTI

Uoči blagdana Bogojavljanja smo blagoslovili vodu. Voda se nalazi u bačvici, u crkvi kod pokrajnog oltara Srca Isusova. Poradi epidemioloških mjera zaštite od prijenosa virusa, točimo vodu isključivo na pipu u svoju vlastitu bočicu.

Dragi vjernici s obzirom na nove mjere našeg nacionalnog stožera na Svetim misama smije biti prisutno najviše 25 ljudi. Molim vas da se toga strogo pridržavamo kako bi se ova zaraza što prije smirila.

Kako bismo omogućili što većem broju vjernika prisustvovati na Svetoj misi uveli smo još jednu dodatnu misu koja će biti subotom navečer u 18 h i bit će zamjena za nedjeljnu.

U vjeri i nadi da će nas dobri Bog sve sačuvati žive i zdrave, čuvajmo sebe i svoje bližnje poštujući mjere koje su donesene radi nas i očuvanja našega zdravlja.

Božji blagoslov svima