You are currently viewing Proslava blagdana Svetog Josipa

Proslava blagdana Svetog Josipa

  • Post author:
  • Post category:Vijesti
Osim u našem vrtiću “Svetog Josipa” koji vode naše časne sestre Kćeri Božje Ljubavi, svetkovinu sveca, proslavili smo i  u našoj župi.
Svetu misu u 18 h predvodio je župnik Tomislav Petrić. U svojoj propovijedi je istaknuo kako je sveti Josip bio zaručnik Blažene Djevice Marije i poočim Isusov, čovjek kojeg možemo uzeti za primjer današnjim muškarcima i očevima. Sveti Josip je bio strpljiv, šutljiv i čovjek izuzetne vjere. Uz Mariju se brinuo za Isusa i sve njegove potrebe i potrebe svoje obitelj, te nam pokazao put prema Bogu i njegovom sinu, Isusu Kristu i put kakve bi naše obitelji trebale biti.
Župnik je podsjetio i sve vjernike da je papa Franjo, 8.prosinca 2020. na blagdan Bezgrješnoga začeća Blažene Djevice Marije, proglasio Godinu Svetog Josipa svojim apostolskim pismom Patris corde povodom 150-te obljetnice proglašenja Svetog Josipa zaštitnikom sveopće Crkve. Stoga smo svi pozvani na poseban način slaviti i častiti Svetog Josipa, osobito zato što je on i zaštitnik naše domovine.
Svetoj misi je prethodila pobožnost križnog puta.