You are currently viewing Svjetski dan misija

Svjetski dan misija

  • Post author:
  • Post category:Vijesti

U nedjelju, 23. listopada, naša je župa proslavila Svjetski dan misija. Kao i svake godine do sada, umjesto propovijedi vjernici su gledali prigodan film o našim misionarima. Ove godine smo izabrali kratki prigodni film o našem najmlađem misionaru fra. Miri Babiću koji djeluje u Keniji. Fra Miro je posvetio svoj život i svećeničko djelovanje osobito prema najmanjima i najranjivijima, ostavljenoj i zaboravljenoj djeci, za koju je osnovao Mali dom u kojem oni žive.

Na svim misama se okupio lijepi broj vjernika koji su pjesmom, molitvom i svojim velikodušnim darivanjem proslavili ovogodišnju nedjelju posvećenu misijama i misionarima.

Naša župna zajednica nije uključena u misije samo na Svjetski dan misija, nego nastojimo kroz čitavu godinu molitvom, ali i darovima pomagati misije i misionare. Tako već godinama školujemo tridesetak djece preko velikodušnih Kumova u zajedništvu sa župnom molitvenom zajednicom Isus i Marija. Godinama smo školovali preko udruge Zdenac, a sada, već treću godinu zaredom, školujemo tridesetero djece kod našeg misionara don Borisa Dabe u Zambiji.