You are currently viewing Hodočašće muževa župe sv. Nikole Biskupa na Mariju Bistricu, 10. i 11.9.2022.

Hodočašće muževa župe sv. Nikole Biskupa na Mariju Bistricu, 10. i 11.9.2022.

  • Post author:
  • Post category:Vijesti
Ovako je to počelo prije 10 godina:
Jedne nedjelje poslije svete mise u župnoj dvorani rođena je ideja o pješačkom hodočašću u Mariju Bistricu. Nakon podužeg usuglašavanja oko termina, odlučeno je da će se ići 15. rujna 2012. i trebao nam je još samo vođa puta. Kako je to trebalo biti prvo takvo hodočašće iz naše župe, donesena je odluka da hodočasnici budu samo muževi kao pravi predstavnici župe.Župnik je dvije nedjelje nakon mise oglasio da će se ići na hodočašće, kako bi se mogli prijaviti svi kandidati.
Konačno, u srijedu 12. rujna 2012., nakon večernje svete mise sastali smo se svi koji smo se osjećali spremnima za hodočašće. Dogovorili smo potankosti oko potrebnih stvari, opreme, o putu te vremenu i mjestu polaska. Goran Biškup, koji već ima veliko sedmogodišnje iskustvo kao predvodnik hodočasnika na Mariju Bistricu, pristao je i nama biti vođom. Došli smo do broja osam, odnosno sakupila nas se osmorica hrabrih i odlučnih. Uz g. Biškupa to su bila i sedmorica župljana: naš đakon Miljenko Flajs, Josip Hajduković, Davor Podgorelec, Igor Lugomerić, Ivica Benotić, Božo Vukonić i Krešimir Sever.
Napokon je došlo i to dugoočekivano subotnje jutro 15.09.2012. U 03:30 sati okupili smo se u župnoj crkvi kako bismo se pomolili i zatražili zaštitu i blagoslov sv. Nikole biskupa, zaštitnika putnika. Nakon molitve i prikazanja svojih nakana, blagoslovio nas je naš đakon Miljenko Flajs. Krenuli smo na put. Početak je bio ispred druge barake na Vinici u 04:00 sati….
 
A ovako je bilo ove godine…broj se povećao na 13 hodočasnika, a pregled ova dva možete vidjet u video uratku na Facebook stranici župe.
 
Majko Božja Bistrička hvala ti za sve, moli za nas i budi uz nas i naše drage.
Zdenka  Podhraški Relja