You are currently viewing Božićni koncert mješovitog pjevačkog zbora Pravnog fakulteta

Božićni koncert mješovitog pjevačkog zbora Pravnog fakulteta

  • Post author:
  • Post category:Vijesti

Mješoviti pjevački zbor Pravnog fakulteta u Zagrebu održao je ove nedjelje tradicionalni božićni koncert klasične glazbe. Dugogodišnja članica zbora je naša župljanka Monika Horvat. Koncert su nazvali A ceremony of carols, po zborskoj skladbi za Božić Benjamina Brittena koju su kasnije i izveli.

Capella juris mješoviti je pjevački zbor Pravnog fakulteta u Zagrebu koji okuplja tridesetak studenata prava i prijatelja. Osnovan je 2006.godine na inicijativu prof. Ive Josipovića i prof. Wolfganga Rusha koji je bio i prvi dirigent zbora. Zbor nastupa na većini akademskih svečanosti ali je s godinama nadrastao tu funkciju te održava samostalne koncerte. U svibnju ove godine obilježili su 16 godina postojanja, a prošle godine objavili monografiju „Capella juirs- prvih 15 godina“ u izdanju pravnog fakulteta. U 16 godina postojanja zbor je dobitnik 15 zlatnih, srebrnih i brončanih plaketa i nagrada na raznim natjecanjima i smotrama, bilo regionalnih ili međunarodnih.

Koncertom je ravnala nova dirigentica Nika Kožar. Solistica je bila Antonija Žarković, a klavirist Marijan Rugani.

Drago nam je da je tako poznati zbor održao koncert i u našoj župi i gradu Koprivnici. Tome svjedoče i brojni slušatelji koji su se vratili svojim domovima obogaćeni duhovno i kulturno.