You are currently viewing In memoriam Zvonimir Majdančić (17.6.1943. – 29.12.2022.)

In memoriam Zvonimir Majdančić (17.6.1943. – 29.12.2022.)

  • Post author:
  • Post category:Vijesti

Zvonimir Majdančić je rođen u Vinkovcima, no ubrzo se sa roditeljima seli u Bjelovar gdje su mu partizani ubili oca 1945.g. Nakon 1950.g. živi u Grabu kod Sinja, Virju i Koprivnici, a onda se 1953.g. seli u Vinkovce gdje je završio osnovnu školu i Vinkovačku gimnaziju. 1965.g. diplomirao je na Ekonomskom fakultetu u Osijeku, a iste godine počinje raditi u Koprivnici u Podravki. Svoj radni vijek započeo je na različitim radnim mjestima, a bio je i direktor Ekonomskog centra, član Uprave, te od 1990. – 1997.g. i predsjednik Uprave Podravke. Radio je do umirovljenja 2001.g.
Osim što je bio stručnjak na ekonomskom planu, bio je i aktivan vjernik od svoje mladosti. Pohađao je Institut za teološku kulturu laika Katoličkog teološkog fakulteta u Zagrebu od 1969.-1971.g. Napisao je veliki broj članaka za Kanu, Glas Koncila, Vjesnik i dr. iz područja socijalnog nauka Crkve. Osobito je bio aktivan kao pjevač u mnogim mješovitim pjevačkim zborovima. Od crkvenog zbora u Vinkovcima, gdje je upoznao i svoju suprugu Nadu, rođenu Brkić, Mješovitog zbora župe sv. Nikole biskupa, Koprivnica, do pjevačkih zborova KUD Podravka, Umirovljenika Koprivnica te Klape “Kadenca”.
Kao vjernik cijenio je obiteljske vrijednosti i tako je odgojio, sa suprugom Nadom, i svoje kćeri: Maju, Ivanu i Željku koje i same svjedoče vjeru i aktivno pjevaju u crkvenim zborovima. Bio je vrlo ponosan na njih, kao i na zetove Hrvoja i Ivana te na unučad Emu, Krešimira i Josipa.
Svima, supruzi Nadi, kćerima, zetovima i unucima, izražavamo iskrenu sućut u ime naše župe sv. Nikole biskupa.
Neka mu Gospodin bude nagrada za sve dobro koje je učinio, najljepšom nagradom, vječnim životom u Nebu.