You are currently viewing Nedjelja Uskrsnuća

Nedjelja Uskrsnuća

  • Post author:
  • Post category:Vijesti

Dragi vjernici, današnji blagdan je najveća proslava Kristova i najsjajniji te neoborivi dokaz njegova božanstva, ujedno i najsigurniji temelj naše svete vjere. Sveti Pavao apostol to potvrđuje kad kaže: da Krist nije uskrsnuo, uzaludna bi bila naša vjera, uzaludno bi bilo naše propovijedanje. Na toj vjeri u Isusovo uskrsnuće počiva Crkva. Slavno Isusovo uskrsnuće koje s radosnim srcem danas slavimo ima veliku važnost i veliko značenje za naš kršćanski život. Kristovo nas uskrsnuće učvršćuje u ljubavi i nadi da ćemo i mi jednog dana uskrsnuti. Njegovo je uskrsnuće temelj i zalog našeg uskrsnuća. Zato se danas sveta Crkva posebno veseli i zanosno kliče. Ovo je dan što ga učini Gospodin, radujmo se i veselimo se u njemu! Kristovo je uskrsnuće činjenica koja nas mora taknuti u najdubljim dubinama našeg bića, dirnuti ne samo naše osjećaje nego i ispuniti sav naš nadnaravni kršćanski život. Prvi koji su osjetili veliku važnost Isusova uskrsnuća u svome životu bili su Isusovi učenici. Iako je njihova vjera poljuljana njegovom mukom i smrću na križu u srcu su osjećali da je On živ. Susret s Isusom uskrsnulim potvrdio je želje njihova srca i povratio u njih poljuljanu vjeru i nadu. Sad znaju da ništa nije bilo uzaludno, svjesni su da samo ljubav može pobijediti ljudsku zloću i mržnju. I nama danas Uskrsnuli poručuje da ne gubimo nadu, da ne malakše naša vjera unatoč životnim križevima koje nam valja nositi i pod kojima često padamo, jer zora uskrsnuća nagrada je svakome tko ustraje u vjeri u Gospodina. Dragi vjernici uskrsnućem slavimo i svoju budućnost, iako ne znamo točno kako će ona izgledati, vjerujmo riječima Krista Gospodina koji je rekao da ide pripraviti nam mjesto kod svojega i našega Oca koji je na nebesima.

Neka uskrsna radost ispuni Vaša srca i dadne Vam snage kako bi mogli radosno i hrabro kročiti kroz život živeći u nadi u vječni život i u naš Uskrs!

ŽUPNE OBAVIJESTI

U ime župljana zahvaljujem svima koji su na bilo koji način doprinijeli lijepoj proslavi našeg najvećeg blagdana Uskrsa. Zahvaljujem svima koji su darovali svoj dar za uređenje „Božjeg groba“, osobito zahvaljujem obitelji Fegeš i Agro kući.d.o.o, te gđi. Nevenki Catela. Svima neka uskrsnuli Isus udjeli obilje milosti za svaki dar i trud koji su uložili.

Sretan i blagoslovljen Uskrs žele Vam župnik Tomislav i đakon Miljenko sa župnim suradnicima!

 VJERONAUK:

  • ove subote za naše prvopričesnike i krizmanike nema vjeronauka, ali su obavezni doći na mise

 KRŠTENJE:

  • Tin Sikavica i Teo Travinić – subota (15.04.2023.) u 12 h
  • Lucija Golubić – subota (15.04.2023.) u 13 h
  • Ela Kenđelić – subota (15.04.2023.) u 16 h

ŽUPNI LISTIĆ