You are currently viewing Koncert klasične gitare

Koncert klasične gitare

  • Post author:
  • Post category:Vijesti

U nedjelju, 8.listopada, na večernjoj misi u 18 h u goste nam je stigao trajni đakon, gosp. Ratko Podvorac, profesor gitare. U svojoj nadahnutoj propovijedi  potaknuo nas je na promišljanje o našem odnosu prema Bogu koji nas je otkupio i spasio po žrtvi svoga sina Isusa Krista. Pozvao nas je da svakodnevno živimo svoju vjeru i tako donosimo istinske plodove spasenja.

Nakon mise, u kojoj nas je kroz svoje razmišljanje duhovno obogatio, đakon Ratko održao je koncert na gitari i tako nas duhovno i kulturno obogatio, na čemu mu od srca zahvaljujemo.

Ratko Podvorac, rođen je u Zagrebu. Osnovnu glazbenu školu završio je kod prof. Darinke Drenjančević, srednju glazbenu školu kod prof. Ante Čagalja, a diplomirao je na Muzičkoj akademiji u Zagrebu u klasi prof. Istvana Roemera. Usavršavao se u Italiji kod maestra Angela Gilardina te na seminarima vrhunskih svjetskih gitarista (Manuel Barrueco, David Russell, Narciso Yepes, Alberto Ponce). Održao je brojne solističke i komorne koncerte u Hrvatskoj, Njemačkoj, Austriji, Poljskoj i Italiji. Radi kao prof. gitare u glazbenoj školi Vatroslava Lisinskog u Zagrebu. Učenici iz njegove klase diplomirali su na glazbenim akademijama u Zagrebu, Splitu, Beču, Grazu, te na Državnom Konzervatoriju u Alessandriji i danas su uspješni profesori u glazbenim ustanovama širom Hrvatske.

Zaređen za trajnog đakona Zagrebačke nadbiskupije i služi u župi Kraljice sv. krunice u Zagrebu.