You are currently viewing Nacionalni susret Molitvenih vjenčića

Nacionalni susret Molitvenih vjenčića

  • Post author:
  • Post category:Vijesti

Na poziv rektora, mons. Antuna Sentea, i ove godine, u subotu 14.10.2023., po četvrti puta u svetištu sv. Josipa u Karlovcu okupili su se molitveni vjenčići Prečistog Srca Josipova.

Na susretu se okupilo oko tisuću članova molitvenog vjenčića s svojim duhovnicima. I naša dva molitvena vjenčića su se odazvala na susret. Kao i svake godine,  u svetištu nas je dočekao mons. Antun, koji nas je blagoslovio i uputio u program susreta koji se sastojao od pripravne pobožnosti: ispovijedi i krunice kojom smo se duhovno pripravili za središnje euharistijsko slavlje koje je predslavio u 11 h dr. Ivan Bodružić, profesor na Katoličkom bogoslovnom fakultetu Sveučilišta u Splitu u zajedništvu s prisutnim svećenicima. Nakon svete mise bilo je zajedničko druženje i agape u dvorištu svetišta. Susret smo završili euharistijskim klanjanjem pred Presvetim u 14 h, nakon kojeg je slijedio kratki susret duhovnika i rektora i polazak natrag autobusom za Koprivnicu.

Članovi molitvenog vjenčića su zahvalni na duhovnom obogaćenju i zajedništvu koje su mogli osjetiti pod zaštitom sv. Josipa u njegovom svetištu. Radujemo se idućem susretu!