You are currently viewing Marija Bistrica – Hodočašće 14.-15.9.2024.

Marija Bistrica – Hodočašće 14.-15.9.2024.

  • Post author:
  • Post category:Vijesti
Treći vikend u mjesecu rujnu organizirano je već tradicionalno hodočašće muževa Svetištu Majke Božje Bistričke, ove godine već 14. put.
Nakon zajedničkog okupljanja i blagoslova u župnoj crkvi sv. Nikole biskupa u ranojutarnjim subotnjim satima, potaknuti i vođeni osobnim nakanama, počelo je naše dvodnevno duhovno putovanje. Prvoga dana, prelazeći podravsko-prigorskim dijelom hodočasničkog puta od Koprivnice preko kalničkog područja, zaustavili smo se u Bisagu, gdje smo, nakon 50-ak prohodanih kilometara, stigli u kasno predvečerje. Putem nas je krijepila, kako osobna tako i zajednička molitva pred svakim raspelom i kapelicom koja nam je bila na putu, a osobito smo snagu crpili u zajedničkoj molitvi krunice. Drugoga dana, nakon još 20-ak prijeđenih kilometara hodajući zagorskim proplancima, ustrajući u molitvi usprkos hladnom i kišovitom vremenu, stigli do našeg odredišta i vrhunca hodočasničkog puta – Crkve Uznesenja Blažene Djevice Marije u Mariji Bistrici, gdje smo nakon sakramenta pomirenja s Gospodinom sudjelovali na svetoj misi u 18 sati.
Nošeni snagom vjere i dobivenih duhovnih milosti, u Koprivnicu smo se vratili odlučni da i nadalje nastavimo svoj zemaljski hod uspravno prema Gospodinu, uz zagovor Nebeske Majčice. (M.Vazdar)