You are currently viewing Četvrta vazmena nedjelja

Četvrta vazmena nedjelja

  • Post author:
  • Post category:Vijesti

Dragi vjernici, dragi župljani!

Današnju nedjelju koju već tradicionalno slavimo kao nedjelju molitve za duhovna zvanja, ćemo pamtiti i po ponovnoj mogućnosti da nakon više od mjesec dana možemo zajedno slaviti Misna otajstva. Iako ćemo biti okupljeni po posebnim uvjetima, pridržavajući se preporuka HZJZ, vjerujem da će nam srce biti ispunjeno posebnom radošću što smo Božjom milošću ponovno pod krvom naše crkve i oko Isusova euharistijskog stola. Stoga smo na današnju nedjelju Dobrog pastira, Isusa, još više pozvani zahvaljivati i moliti za duhovna zvanja kako u našoj domovini tako i u svijetu.  Crkva i svijet trebaju one koji će u ime Božje svakom naraštaju navješćivati Božju poruku jer Bog jednako poznaje prvog čovjeka kao i onoga tko živi danas ili će biti posljednji stanovnik ove Zemlje; poznaje i voli i želi ga spasiti. Međutim, on u tome želi i našu ljudsku suradnju. Povjerava slabim ljudima da nastave djelo njegova Sina. Ali nikoga na to ne sili, želi slobodnu suradnju i odziv. A takvih će pastira biti ako Crkvi bude stalo do njih. Ako se danas govori o krizi i manjku duhovnih, svećeničkih i redovničkih zvanja, onda je zapravo u krizi vjera današnjeg čovjeka. U pitanju je stav prema duhovnome, prema svećeništvu. Ako se duhovno ne cijeni, onda neće biti ni duhovnih zvanja. Time je u današnje vrijeme pogođena već i naša domovina. Duhovna zvanja je potrebno od Boga izmoliti. Na to nas potiče i Sv. Otac Franjo u svojoj poruci za ovogodišnji dan molitve za zvanja. Crkva nas uvijek podsjeća na Isusove riječi o velikoj žetvi i nedostatku radnika. Tamo gdje se žarko moli, primjećujemo i nova zvanja. Zapitajmo se, cijenimo li ih dovoljno, to je srž pitanja krize duhovnih zvanja. A zašto moliti za nešto što nam ne treba, što ne cijenimo? Tu ne samo da ne će biti novih duhovnih zvanja, nego će i oni koji su pošli tim putom i već možda dugi niz godina idu njime, posustati, zamoriti se, osjećati se suvišnim i  napuštat će svoje zvanje. Zanimljivo je uočiti da broj zvanja nije manji tamo gdje su progoni Crkve, gdje treba zbog toga trpjeti, baš naprotiv! Najprivlačniji su upravo oni pastiri koji su, slijedeći Isusa, dobroga Pastira, dali svoj život za svoje zvanje i poslanje, za povjerene im duše. A takvih je u proteklom stoljeću bilo  mnogo i u našoj domovini. Veliko je to bogatstvo Crkve, veliki je to dar Božji. Molimo stoga svakodnevno Nebeskog Oca za pastire i nova duhovna zvanja.

Tomislav Petrić, župnik

 

VAŽNE OBAVIJESTI:

  • DOLAZAK NA SVETU MISU: molimo Vas da u crkvu ulazite jedan po jedan držeći socijalnu distancu, dezinficirajući si ruke na ulazu u crkvu, slušajući upute redara i sjedajući na točno određena mjesta. Kada se mjesta u crkvi popune, možete sudjelovati na Misi na prostoru ispred crkve koji će biti ozvučen. Preporučljivo je koristiti zaštitne maske preko usta i nosa tijekom boravka u crkvi.
  • SVETA POTVRDA I PRVA PRIČEST se odgađaju do daljnjega. O novom datumu bit će naši kandidati na vrijeme obaviješteni.
  • ŽUPNI URED radi isključivo za hitne potrebe (bolesničko pomazanje i prijavak sprovoda), a ostale potrebe (potvrde ili upis misa i dr…) možete zatražiti putem telefona u vremenu od 17 30-18 30 h ili putem župnog maila  sv.nikola@gmail.com.
  • KATEHEZE ZA SAKRAMENTE, PJEVANJA I OSTALI ŽUPNI SUSRETI odgađaju se do daljnjega.
  • SAKRAMENTI KRŠTENJA I VJENČANJA koji su već upisani za termine pred nama, bit će održani isključivo pod uvjetima HZJZ (molim proučiti uvjete).